Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski istihbaratçıdan korkutan açıklama!

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener ABD'de Turkish Heritage Foundation'ın düzenlediği panelde FETÖ örgütlenmesini ve 15 Temmuz darbe girişimini anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski istihbaratçıdan korkutan açıklama!
Pekin, Türkiye'de darbe tehlikesinin hala geçmediğini söyleyerek, Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Merkezi Washington'da bulunan başkanlığını Halil Danışmaz'ın yürüttüğü düşünce kuruluşu Turkish Heritage Foundation'ın (Türk Miras Vakfı)New York'ta düzenlediği panelde 15 Temmuz'daki darbe girişimi ele alındı. Panelin konuşmacıları, Doğu Perinçek'in Genel Başkanı olduğu Vatan Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ve gazeteci Nedim Şener'di. Pekin, Üçok ve Şener, 15 Temmuz darbe girişimini ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlet kurumlarındaki yapılanmasını anlattı.

İsmail Hakkı Pekin, Türkiye'de şimdiye kadar yaşanan bütün darbeleri yaşadığının altını çizerek, 15 Temmuz'da kendi halkına ateş açan, halkı tankla ezen, meclisi bombalayan, cumhurbaşkanını öldürmeye çalışan bir darbe girişimini ilk defa gördüğünü anlattı. FETÖ'nün Türkiye'nin yönetimine el koymak istediğini ve bunun içinde devlete sızdığını belirten Pekin, dışişleri, silahlı kuvvetler, emniyet ve adliye gibi kurumlara "Işık Evleri"nde özel yetiştirilmiş insanların yerleştirildiğini ve bunların Pensilvanya'dan gelen emirlerle hareket ettiklerini söyledi.

'Darbe tehlikesi geçmedi'

Pekin, 15 Temmuz darbe girişiminin emrinin Fetullah Gülen tarafından verildiğini söyleyen Pekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kadar tehlikeli bir örgütle karşı karşıyayız ve bu tehlike hala Türkiye'de mevcut, geçmiş değil. Bu örgüt çok sayıda kuruma sızdığı için her an bu ve buna benzer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek dahil her türlü kaosa neden olacak bir güce sahip. Bu örgütün temizlenmesi için mutlaka Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi gerekiyor, bu örgüt ancak böyle çöker. Ne ben ne de arkadaşlarım AK Parti'li ama bu davada Sayın Cumhurbaşkanı'nın Fetullah Gülen ile mücadelesinde kendimizi onun arkasında olma mecburiyetinde hissediyoruz."

Pekin, ABD'ye de FETÖ konusunda Türkiye ile iş birliği yapma çağrısında bulundu.

'FETÖ'nün amacı devlete ortak olmak'

Emekli Albay ve Askeri Hakim Üçok da FETÖ'nün TSK içinde nasıl yapılandığını anlattı. Darbe girişimine ilişkin birçok Avrupa ülkesi ve ABD'nin bazı tereddütleri olduğunu gördüklerini ifade eden Üçok, FETÖ'nün amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yönetimine ortak olmak olduğunu ifade etti.

'FETÖ'nün DAEŞ'ten farkı yok'

TSK'da FETÖ'nün iki şekilde yapılandığını söyleyen Üçok, FETÖ'nün insan kaynaklarının temin edildiği askeri okullara soruları çalarak kendi Işık evlerinde yetişmiş olan öğrencilerini TSK personeli yaptığını anlattı. Üçok, "Ankara Cumhuriyet Savcılığının askeri okullara giriş sınavları ile ilgili 2006-2015 yılları arasındaki süreçle ilgili yaptığı soruşturmada FETÖ mensubu öğrencilerin yüzde 80 oranında askeri okullara giriş yaptığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilmiştir" dedi.

'TSK'ya 10 yılda 40 bin Fetullahçı girdi'

Her yıl 5200 civarında öğrencinin askeri okullara alındığını belirten Üçok, "Her yıl 4 bin Fetullahçı askeri öğrenci TSK'ya girmiş ve bu 10 yıllık sürede 40 bin Fetullahçı öğrencinin TSK'ya girdiğinin somut kanıtıdır" dedi. Üçok, 1986'dan bu yana TSK'ya giren askeri öğrencilerin yaklaşık yüzde 50'sinin Fetullahçı olduğunu söyledi. Ahmet Zeki Üçok, FETÖ'nün DAEŞ'ten bir farkı olmadığını da sözlerine ekledi.

'Gülen'in kim olduğunu en iyi bilen Amerikalılar'

Gazeteci Nedim Şener de FETÖ'nün Türkiye'den sonra en çok örgütlendiği ülkenin ABD olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Fetullah Gülen'in aslında en iyi kim olduğunu bilenler Amerikalılar. Amerikalıların Fetullah Gülen'in kim olduğunu, nasıl yapılandığını, amacını, yapılanmasını bildiklerini çok iyi biliyorum. Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği ve Konsolosluğunun Beyaz Saray'a, Dışişleri Bakanlığına FETÖ'nün ordu içine nasıl sızdığına dair raporlar göndermesine rağmen, sanki bunlar darbe girişiminde bulunmamışlar, darbede rolleri yokmuş gibi ABD yönetiminin tavır almasına gerçekten insan olarak üzüldüğümü, gazeteci olaraksa asla inanmadığımı söylemek istiyorum."

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Ankara ziyareti sırasında, "Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını anlayamadık" sözlerini hatırlatan Şener, "Türk siyasetçileri bunun çok üzerinde durmadı ama Biden ya şaka yaptı ya da hepimizle dalga geçti" diye konuştu. Turkish Heritage Foundation yetkilileri de FETÖ'yü anlatmak için davet edilen konuşmacılar ve düzenledikleri etkinlikler nedeniyle tehdit edildiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.