Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski emniyet müdürleri tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında MİT TIR'larının durdurulduğu dönemde Adana Emniyet Müdürü olarak görev yapan Ahmet Zeki Gürkan'ın da bulunduğu 78 polis tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski emniyet müdürleri tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 133 emniyet mensubundan 78'i tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında emekli emniyet müdürlerinin de olduğu 133 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden hakim karşısına çıkartılan 78'i tutuklandı, 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görev yaptıkları dönemde FETÖ adına emniyet içi yapılanmada aktif rol aldığı belirlenen, emekli emniyet müdürlerinin de bulunduğu tutuklu isimler arasında eski KOM Daire Başkanları Ahmet Pek ve Mehmet Yeşilkaya, eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, eski Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcıları Oktay Keskin ve Mahmut Azmaz ile eski emniyet müdürleri Muammer Bucak ve Muharrem Susuz yer alıyor.Tutuklanan isimler arasında bulunan Ahmet Zeki Gürkan, MİT tırlarının durdurulduğu dönemde Adana Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.