Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Başsavcı Bağrıyanık: Yaka paça götürüp şov yapmak istiyorlar

MİT TIR’larını durdurduğu için haklarında dava açıldıktan sonra yakalama kararı çıkartılan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, evine gelen polislere teslim oldu. Bağrıyanık, kararın hukuksuz olduğunu, kararı verenlerin...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 01:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2015 01:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Başsavcı Bağrıyanık: Yaka paça götürüp şov yapmak istiyorlar
MİT TIR’larını durdurduğu için haklarında dava açıldıktan sonra yakalama kararı çıkartılan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, evine gelen polislere teslim oldu. Bağrıyanık, kararın hukuksuz olduğunu, kararı verenlerin amaçlarının yaka-paça gözaltına alarak, “Bak görüyor musun eski Adana Başsavcısını nasıl aldık götürüyoruz? Bu, tüm hakim ve savcılara ders olsun” gösterisi yapmak olduğunu söyledi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) talebi üzerine Tarsus 2. Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartılan 4 savcıdan biri olan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, evine ikinci defa gelen polislere teslim oldu. Bağrıyanık, akşam saatlerinde yakalama kararını gösteren polislere teslim olmayacağını söylemesi üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Terörle Mücadele Şube Müdürü Taha Gün ve polis memurlarından oluşan bir grup daha Bağrıyanık’ın evine geldi. Evde bulunan avukatlar ve hakimler, Savcı Barıyanık’ın sabah Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gideceğini belirterek yakalama kararına tepki gösterdi. Uzun süren bekleyişin ardından annesi Rabia, eşi Süreyya, çocukları Mehmet Eren ve Ahmet Emre Bağrıyanık’la vedalaşan Süleyman Bağrıyanık, polislerle birlikte evden ayrıldı. Bağrıyanık’ın yanına valizini de alması dikkat çekti.

Evin önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bağrıyanık, çekineceği bir durumun olmadığını ifade etti. Yasanın hükmünün çok açık olduğunu belirten Bağrıyanık, alınan kararın hukuksuz olduğunu söyledi. Gözaltına alınan Bağrıyanık, “Yaka paşa götürüp milletin gözünün önünde 'Bak görüyor musun eski Adana Başsavcısını nasıl aldık götürüyoruz? Bu tüm hakim savcılara ders olsun' gösterisi yapmak için uğraşıyorlar. Bize rezalet çıkarmak değil hukukun dediğini yapmak düşer. Kaçtığımız durum yok. Kaçacak olsaydık bu karar verildikten sonra eve değil başka yere giderdim ve kimse beni bulamazdı. Biz hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayacağım” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.