Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum'da mayın patladı, 1 şehit

Erzurum- Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu bir üsteğmenin şehit olduğu belirtiliyor. Patmanının etkisiyle birisi sivil iki kişi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum'da mayın patladı, 1 şehit
Dün akşam saatlerinde PKK'lı bir grup terörist, Erzurum- Iğdır karayolunun Karakurt deresi mevkiinde yol kesip 8 TIR ve kamyonu yakmıştı. Kağızman Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünden indirdiği yolcuları rehin alan teröristler, yolcuların cep telefonunu aldıktan sonra serbest bırakmıştı. Olayın duyulması üzerine Erzurum, Iğdır ve Kars'tan çok sayıda asker bölgeye sevk edilmişti.

Teröristlerin kaçarkan anahtarlarını aldığı bazı araçları ve köprüyü mayınladığı ortaya çıktı. Bugün öğle saatlerinde olay yerinde arama- tarama faaliyeti yapan jandarma timine mayınlı pusu kuruldu. Yol kenarında mayın kontrolü yapan bir üsteğmenin, mayının patlaması sonucu olay yerinde şehit olduğu bildirildi.

Dün akşam teröristler tarafından aracının yakılmasının ardından Iğdır'dan olay yerine giden İsa Abuşka, yakılan araçlarını uzaktan incelerken yol kenarında mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında patlama yaşandığını söyledi. Abuşka, patlmada bir üsteğmenin şehit olduğunu ve iki kişinin de yaralandığını dile getirerek, "Aracıma bakmaya gitmiştim. Bu sırada yol kenarında ellerinde sinyal kesici olduğu halda mayın kontrolü yapan askerlerin geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Bir üsteğmen gözümün önünde havaya uçtu. İki kişi yaralandı. Patlamanın yaşandığı yerde toprağa gömülü kablo gördüm. Olay yerinden kaçtık. Askerler bölgeye ambulans ve helikopter istedi. Çok korkuyoruz. Ortalık çok karışık." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.