Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü Erzurum'da coşkulu törenlerle kutlandı.Kutlama törenleri Vali Ahmet Altıparmak'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Törenler daha sonra Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Altıparmak,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum'da Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü Erzurum'da coşkulu törenlerle kutlandı.

Kutlama törenleri Vali Ahmet Altıparmak'ın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Törenler daha sonra Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Başoğul ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tören aracıyla vatandaşların bayramını tebrik etti.

Vali, tören konuşmasında ağırlıklı olarak gençlere hitap etti. Altıparmak, gençlerin Cumhuriyet'e ve kazanımlarına sahip çıkmalarını istedi. Gençlerden güçlü Türkiye, aydınlık bir gelecek için güçlü bir yuva kurmalarını da isteyen Vali Ahmet Altıparmak, "Gençler aile en büyük sarsılmaz kurumdur. Ailenize sahip çıkın, güçlü aile yuvalarını kurun. Güçlü aile yapısı bütün toplumsal hastalıkların en güçlü panzehiridir." dedi. Gençlerin okumaların, araştırmalarını, farklı görüş ve fikirlere saygılı olmaları çağrısını da yapan Vali, sözlerine şöyle devam etti: "Milli ve manevi değerlere sahip, evrensel değerleri benimsemiş, farklılıklara saygılı, hoşgörülü, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı bir gençlik Türkiye'nin gücünü oluşturmakta. Bilgi toplumunda araştıran, sorgulayan gençliğe ihtiyaç var. Türkiye aydınlık yarınlara el ele yürüyecek. Bu yürüyüşte Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arnavut; milletimizi millet yapan bütün fertleriyle geleceğe emin ve güvenilir adımlarla yürüyecek."

Tören sonrasında Vali Altıparmak, yanına yaklaşan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirip, oyuncak hediye etti. Yakutiye Belediyesi Erkek Halk oyunları ekibinin gösterileri ve öğrencilerin şiir okumasının ardından tören askeri birliklerin, öğrencilerin ve sporcuların geçit töreni ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.