Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum Günleri cağ dönerli basın lansmanı ile başladı

Bursa’da 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Erzurum Kültür ve Turizm Günlerinin basın lansmanı cağ döner dağıtımı ile yapıldı.Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde Buttim’de düzenlenecek Erzurum Kültür...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzurum Günleri cağ dönerli basın lansmanı ile başladı
Bursa’da 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Erzurum Kültür ve Turizm Günlerinin basın lansmanı cağ döner dağıtımı ile yapıldı.

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde Buttim’de düzenlenecek Erzurum Kültür ve Turizm Günleri adeta Erzurum’u Bursa’ya taşıyacak. Bursa ve Erzurum büyükşehir belediyelerinin de destek verdiği etkinlik kapsamında maneviyat ve ilim şehri Erzurum’un kültürü Bursa’da tanıtılacak.

Düzenlenecek etkinlik kapsamında kent meydanında basın lansmanı gerçekleştirildi. Basın lansmanında hazırlanan cağ kebabı vatandaşlara dürüm şeklinde ikram edilirken, çeşitli promosyon hediyeler de verildi. Vatandaşlar cağ döner başta olmak üzere ve dağıtılan hediyeleri kapış kapış aldı.

CAĞ KEBABI İKRAM EDİLECEK

Etkinlikler 29 Nisan'da başlayacak. Etkinliklerini resmi açılışı ise 30 Nisan Perşembe günü saat 14.00'te de protokolün de katılımıyla yapılacak. 5 gün sürecek etkinlikler kapsamında yöreye özgü halk oyunlarından cirit gösterisi sunulup, tiyatro oyunları ve Erzurumlu sanatçıların katılımıyla her gün konserler gerçekleştirilecek.

Açılışın ardından etkinliğe katılan vatandaşlara yöreye özgü lezzetler ikram edilecek. Ayrıca Buttim'de Erzurum’a dair aranabilecek veya merak edilecek bir çok şeyi bulmak mümkün olacak. Başta cağ kebabı olmak üzere, İspir fasulyesi, bal ve peynirden tutun da diğer yöresel ürünlere kadar birçok şey satın alınabilecek. Tanıtım günleri 3 Mayıs Pazar günü saat 22.00'de sona erecek.

BURSA’DA 451 BİN ERZURUMLU YAŞIYOR

Bursalıları etkinliklere davet eden Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları, Erzurum’un bir marka kent olduğunu belirterek, "Bursa’da 451 bin Erzurumlu yaşıyor. Dolayısıyla da Palandöken’in eteğinde bir Erzurum var, Uludağ’ın eteğinde de bir Erzurum var. Bu iki kültürü birleştirmek ve kaynaştırmak amacıyla Bursa’da Erzurum kültür ve turizm günleri düzenledik." dedi.

Bursa Yozgatlılar Dernek Başkanı Ahmet Aslan da düzenlenen etkinlikten memnun olduklarını belirterek, "Bursa geniş bir yer, göç alan bir yer, Bursa mozaik gibi. Buraya gelen insanların kültürünü, kökünü yaşatması lazım. Geçmişten ders alıp geleceğe iyi bakmamız lazım. Eğer biz kültürümüzü yeni nesillere aktaramazsak bozukluk olur." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.