Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzincan'da Öğretmenler Günü kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü Erzincan da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Erzincan Belediyesi önünde Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından kutlamalar Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erzincan'da Öğretmenler Günü kutlaması
24 Kasım Öğretmenler Günü Erzincan da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Erzincan Belediyesi önünde Atatürk anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından kutlamalar Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti.

Düzenlenen programa Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Nuh Köroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Özen, "Ülkemizin ve insanlığın geleceğinin mimarları olan öğretmenlerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Biz öğretmenler sınıflarda okullarda tahta başında öğrencilerimize hep iyiyi, güzeli, doğruyu, ülkesini sevmeyi, iyi bir vatandaş olmayı, sorumluluk sahibi olmayı, geleceğe umutla bakmayı öğretmeyi, kendimize şiar ediniyoruz. Ancak bugün bunlardan değil kendimizden söz etmek, bugün öğretmenlerden bahsetmek, bugün öğretmenler günü olduğu için bugünün önüne özeline öğretmenleri almak istiyorum. Bir toplumun gelişmişlik göstergesi eğitim ve eğitime verdiği değer ile ölçülür. Bizler tarih boyunca sürekli eğitimi önceleyen, eğitimi kendisine amaç edinen ve gelişmişliği ve insana verilen değerin öncü vazifesi olarak eğitimi gören bir anlayışın milletin devamıyız. Bu güne kadar bu şekilde kültürümüzü ve tarih içerisinde varlığımızı devam ettirdik. Ülkemizde de en yüksek payı eğitime ayırarak eğitim konusunda çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmaları konusunda en önemli yatırımlar, fiziki rahatlamış ortamları, teknolojik gelişmiş sınıfları, eğitim ortamlarını hazırlama gayreti içerisinde olduğumuzu büyük bir mutlulukla görüyoruz. En değerli varlık olan insanı eğitmek onu sevgi ve hoşgörü ile yönlendirmek, kişiliğini geliştirmek öğretmenliğin var oluş sebebidir. Varlık nedenidir. Öğretmenlik bu nedenle farklıdır. Bu nedenle kutsal bir meslektir." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, "Toplumun en değerli varlıkları olan siz değerli öğretmenlerimizle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getiriyor, sizlere hem Valiliğimiz hem de halkımız adına saygılarımı sunuyorum. Gerçekten aşamadığımız sorunların altında veya aşamadığımız bir mesele olduğunda hemen göndermeyi öğretmenlere yapıyoruz. Aslında Kamu kurumlar olarak da öğretmenlere bir haksızlık yaptığımızın farkındayız. Yani kendi sorunumuzu çözmemiz yerine, bu zaten eğitimle çözülmesi gereken bir konu. Bu sorun varsa demek ki bu sorunu eğitimle halledememişiz. Dolayısıyla öğretmenlere bir adres gösteriyoruz. Aslında bu bir haksızlık, bundan sonra bunu yapmamız lazım. Yaşadığımız bir sorun varsa bunda eğitim kadar, öğretmenler kadar, burada bulunan devlet ve millet adına görev yapan herkesin en az öğretmenler kadar sorunlu olduğunun bilincini de artık topluma yerleştirmemiz gerekiyor. Eğitim önce aile de başlıyor, okullarda şekilleniyor ve üniversite, meslek hayatı döneminde son şeklini alıyor ve topluma biz son şeklini bırakıyoruz." diye konuştu.

Program Vali Abdurrahman Akdemir’in konuşmasının ardından 55 stajyerliği kalkan öğretmen yemin etmesi ve şiir, kompozisyon, resim dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllerinin verilmesi ve emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verilmesi ile devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.