Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan Galataport eleştirisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport ile ilgili yargı kararını eleştirdi. Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde biz meşhur Tophane’deki Galataport’un ihalesini yaptık. İhale bitti ve kazananı belli, hepsi belli. İhale bittikten...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport ile ilgili yargı kararını eleştirdi. Erdoğan, “Başbakanlığım döneminde biz meşhur Tophane’deki Galataport’un ihalesini yaptık. İhale bitti ve kazananı belli, hepsi belli. İhale bittikten neredeyse 2 yıl sonra şimdi bakıyorsunuz Yargı karar veriyor yürütmeyi durduruyor. Böyle bir anlayış olabilir mi?” dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) düzenlediği 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport projesi ile ilgili yargı kararına değindi. Kararı eleştiren Erdoğan, “İhale bitmiş, siz 2 yıl sonra böyle bir karar veriyorsunuz. Şimdi yatırımcı her şeyini yapmış. Şimdi bu yatırımcı bu ülkenin yönetimlerine güvenip de bundan sonra yatırım yapabilir mi? Şimdi ben ülkemde bu yargıya nasıl güveneceğim? Nasıl inanacağım? Cumhurbaşkanı, ihaneti vataniye içerisinde olursa suçludur. Peki yargı ihaneti vataniye içerisinde olursa necidir? 2 yıl geçiyor böyle bir kararı veriyorsunuz bu vatanperverlik midir? Bunu konuşmak zorundayız. Bunu dertleşmek zorundayız. Böyle kaldığı sürece biz ülkemizi kalkındırmayız.” şeklinde konuştu.

“Yasalar ne kadar kötü olursa olsun eğer adil bir sultanın elindeyse oradan güzel neticeler doğar.” diyen Erdoğan “Yasalar ne kadar güzel olursa olsun eğer zalim bir sultanın elindeyse oradan zulüm doğar. Mesele budur. Şimdi burada da Aynen bunu görüyoruz. Bir zamanlarda bir Yargıç söylemişti: ‘Vicdanı ile cüzdanı arasında’ demişti. Her halde burada da böyle bir şey var. Birileri cüzdanı bir yerlerde unutmuş. Vicdanı da olmayınca netice böyle oluyor. Her türlü meselede en başta dikkate almamız gereken kavram adalettir.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.