Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan uyarmıştı: Alman diplomatlara 'aynı' muamele!

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da havalimanında alıkonmasının ardından Atatürk Havalimanı'nda dikkat çeken gelişme... İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberine göre, inceleme için bekletilen dört Alman diplomat, işlemlerin uzaması üzerine uçağı kaçırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan uyarmıştı: Alman diplomatlara 'aynı' muamele!

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı Almanya'da havalimanında alıkonulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu uygulamaya karşılık misliyle karşılık verilebileceğini açıklamıştı.

İHA'nın haberine göre, pasaport kontrol noktasına gelen diplomatlar, geniş bir inceleme ve araştırma yapılmak için yaklaşık iki saat bekletildikten sonra geçiriliyor. Bu uygulama sırasında şu ana kadar dört diplomatik pasaportu taşıyan Almandiplomatın uçağını kaçırdığı öğrenildi.

HEPSİNE SORGU UYGULAMASI BAŞLATILDI

Dün akşam saat 19.00'dan itibaren başlatılan uygulamada Almanya'dan gelen tüm diplomatik pasaportlu yolculara, pasaport kontrolü sırasında sorgu yapılmasına başlandı. Bakanlıktan gelen talimat uyarınca kontrol noktasında bekletilen Alman diplomatlar yaklaşık bir saat süren sorgulama sonrası Türkiye'ye girebiliyor.

CUMHURBAŞKANI ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan olaya sert tepki göstermiş, "Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir defa, bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır. 

50 dereden 50 türlü su getirirler bilirim. İşte teröristler cirit atıyor, hepsi orada. Avrupa ülkelerinde dolaşıyorlar. İsimlerini gönderiyoruz vesaire, yok, halen dolaşıyorlar orada. Hani bu terör örgütüydü? Bu terör örgütünün mensuplarını niye ülkenizde dolaştırıyorsunuz, bunlara buralarda niye bu kadar para toplatıyorsunuz?" demişti.

NE OLMUŞTU?

Almanya'da kaldığı otelin lobisinde çantası çalınan TBMM Ayşenur Bahçekapılı, pasaport, kimlik, para ve tüm kredi kartlarını kaybetti. Büyükelçilik, Türkiye’ye dönmesi için geçici pasaport çıkarttı. Ancak polis, geçici pasaportunda sorun olduğu belirterek, Bahçekapılı ve beraberindekileri havalimanındaki polis karakolunda alıkoydu. Bahçekapılı, özel bir seyahat için gittiği Almanya’nın Köln şehrinde, kaldığı otelin lobisinde çantasının çalınmasıyla başlayan olayı anlatırken, Alman polisinin tüm uyarılarına rağmen kendilerine son derece kötü davrandıklarını dile getirmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.