Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "MİT müsteşarımızla içerden ve dışardan uğraşanlar var. Memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini bir yerden almayız. Şikayet varsa değerlendiririz gereğini yaparız. Genelkurmay...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: Memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "MİT müsteşarımızla içerden ve dışardan uğraşanlar var. Memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini bir yerden almayız. Şikayet varsa değerlendiririz gereğini yaparız. Genelkurmay Başkanı’nın bazı konularla ilgilenmediğini nerden biliyorsunuz? Basın mensupları ile icazet paylaşımı mı yapacak?" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında demokratikleşme paketinde açıklanan bazı maddelerin meclis gündemine geleceğini dile getirdi. Erdoğan, "Açıkladığımız bu paketin yasama organı tarafından ele alınacağı maddeleri toplu olarak meclise gönderiyoruz. Demokratikleşme paketimizin yasalarla adımı atılacak kısmını çıkarmakta kararlıyız. Bakanlar Kurulu olarak yetkisinde olan askerliğin kısaltılması ile ilgili kısmı hükümet sözcümüz ifade etti. Uzun dönem 12 aya indirildi. Yedek subaylık ve kısa dönem aynı kaldı. TSK’nın düşüncelerini alırız. Nihai kararı Bakanlar Kurulu olarak biz veririz. Bunun üslubu çalışma şekli budur. Bunu kurcalama çalışan demokrat göründüğü halde demokrasi karşısında olan siyaset anlayışı var." ifadelerini kullandı.

"BASIN MENSUPLARI İLE İCAZET PAYLAŞIMI MI YAPACAK?"

Yetkilerini iyi bildiklerini anlatan Erdoğan şöyle devam etti: "Kurumlarımızı zan altında bırakma gayreti içinde olanlar var. Kim uğraşıyor MİT müsteşarımızla. İçerden ve dışardan uğraşanlar var. Memnun olduğumuz bürokratımıza sonuna kadar sahip çıkarız. Onun icazetini bir yerden almayız. Şikayet varsa değerlendiririz gereğini yaparız. Genelkurmay Başkanı’nın bazı konularla ilgilenmediğini nerden biliyorsunuz? Basın mensupları ile icazet paylaşımı mı yapacak? Genelkurmay Başkanımızla her hafta olağan görüşmemizi yaparız. Silahlı kuvvetlerimizi zan altına sokma gayreti içine kimse girmesin. Kimse zan altında bırakmaya kalkmasın. Yıllarca istihbarat örgütlerimizin nasıl çalıştırıldığını biliyoruz. Her şeye gece gündüz denemeden çalışan bir anlayış vardır. Bu anlayışı gölgeleme gayreti içine giren kaybeder."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.