Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Meclis Başkanlık Divanı oluşunca görevlendirmeyi yapacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet, kendi Meclis başkan vekilini ve grup başkan vekillerini açıklayacak. Ve Meclis’te Başkanlık Divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da cumhurbaşkanı olarak ben, görevlendirmeyi yapacağım ve...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2015 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2015 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet, kendi Meclis başkan vekilini ve grup başkan vekillerini açıklayacak. Ve Meclis’te Başkanlık Divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da cumhurbaşkanı olarak ben, görevlendirmeyi yapacağım ve ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen ve farklı meslek gruplarına mensup yaklaşık 400 kişi, sarayda verilen iftar katıldı.

Erdoğan, konuşmasının başında, dün kaçakçılarla girdiği çatışmada açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut’u rahmetle anıp, ailesine, polis teşkilatına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, “Sabrı, vakarı ve metaneti ile Türkiye’ye örnek olan şehidimizin babası Mehmet İhsan kardeşime sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Geçmişte bir siyasi parti liderinin kendisini ‘çağrıldığı her yere gitmekle’ suçladığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de cevap olarak dedik ki; 'Evet biz, milletimizin çağırdığı her yere gideriz.' Çünkü biz, milletin içinden çıkarak buralara kadar geldik. Ama milletle irtibatımızı hiçbir zaman kesmedik. Milletimizin davet ettiği yere gitmek veya milletimizi burada misafir etmek bizim için ancak şereftir, onurdur, sevinç kaynağıdır. Hayatları boyunca güçlerini milletten değil; vesayetten, siyaset ve toplum mühendisliği çabalarından, hatta terör örgütlerinden alanlar elbette bu hazzı, bu duyguyu anlayamazlar. Biz, milletimizle birlikte olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

'MECLİS BAŞKANLIK DİVANI OLUŞTUKTAN SONRA GÖREVLENDİRMEYİ YAPACAĞIM'

Hükümet kurma süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti: "Şu anda biliyorsunuz hükümet, kendi Meclis başkan vekilini ve grup başkan vekillerini açıklayacak. Ve Meclis’te Başkanlık Divanı oluşacak. Bunlar bittikten sonra da cumhurbaşkanı olarak ben, görevlendirmeyi yapacağım ve ondan sonra da hükümet kurma süreci başlayacak. Dolayısıyla görevi vereceğim de tabi ki en fazla milletvekiline sahip olan partinin genel başkanı olacaktır. Ve bunu da süratle, en kısa zamanda Başkanlık Divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Temenni ederim ki tüm siyasi partilerimizin ve onların genel başkanlarının bir sorumluluk duygusuyla hareket etmeleri ve bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlık Divanı’nın kuruluşunun ardından başlayacak olan koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde yürütülmesini ve sonuçlandırılmasını temenni ediyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.