Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Dershaneleri kaldırmak, Doğu’da eğitime darbedir'

Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. Demirden, "Fırsat eşitliği sağlayan dershaneleri kaldırmak Doğu’da eğitime darbe vuracaktır. Sistemi değiştirmeden dershaneleri kapatmanın,...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Dershaneleri kaldırmak, Doğu’da eğitime darbedir'
Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını söyledi. Demirden, "Fırsat eşitliği sağlayan dershaneleri kaldırmak Doğu’da eğitime darbe vuracaktır. Sistemi değiştirmeden dershaneleri kapatmanın, bölgede okuyan 1,5 milyon dar ve orta gelirli öğrenciyi zorda bırakacaktır." dedi.

Dershaneler ve okuma salonlarının zaman içinde temel eğitimin bir parçası haline geldiğini anlatan Demirden, "Bu kurumları kapatmak için önce dershanelere olan talebi ortadan kaldırmak gerekir. Altyapı yapılmadan bu kararın alınması doğru olmaz. İmtihan sistemi kalkarsa belki gerek kalmaz. Şu anda dershaneler özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da iyi okullarda okuyanlarla arasında fırsat eşitliği sağladığı için gerekli. Dershane veya etüt merkezlerinin Türkiye’nin değil dünyanın bir gerçeğidir. Bu ihtiyaç, yarış olduğu müddetçe devam edecektir. Bu konuda kamuoyundaki eleştirilerin dikkate alınmasında fayda var. Eğitim sisteminde dershanelerin devam etmesi önemli. Nitekim bu kurumlar da, eğitim gören insanların eksik yanlarında iyileştirmelere sebep oluyor." değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.