Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Bunlar ateist, bunlar zerdüşt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz dağlardakilerin verdiği mesajlarla hareket eden bir demokrasiyi tanımıyoruz. Dağdan birileri konuşuyor, İmralı İslam'ı çok iyi bilirmiş! Yahu bunlar ateist, zerdüşt." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 00:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 00:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz dağlardakilerin verdiği mesajlarla hareket eden bir demokrasiyi tanımıyoruz. Dağdan birileri konuşuyor, İmralı İslam'ı çok iyi bilirmiş! Yahu bunlar ateist, zerdüşt." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'da toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünde muhalefet partilerine yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, asgari ücretle ilgili çark etmeye başladığını, seçim günü gelmeden emeklilerle ilgili vaadinden de cayabileceğini iddia eden Erdoğan, "Proje dediğinde elle tutulur bir şey yok. 'Sürekli görüşüyoruz, bize destek veriyor' dediği ve ithal garantisi verdiği ekonomi bakanı bile beğenmemiş bu projeyi" ifadelerini kullandı.

'BUNLAR ATEİST, ZERDÜŞT'

Üstü kapalı HDP'ye de yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi çıkmış dağdan birileri konuşuyor, İmralı, İslam’ı çok iyi bilirmiş... Ya bunlar Ateist, bunlar Zerdüşt. Bunlar değil mi ‘Taksim Kabe’mizdir’ diyenler? Bunlar benim meydanlarda gösterdiğim Kürtçe mealli Kur'an-ı Kerim’i, 'Diyanet İşleri Başkanı bir tane hazırlattı Cumhurbaşkanına gönderdi' dediler. On bin adet basıldı ve şu anda da bitti veya bitmek üzere. Bunlar değil mi ‘Zorunlu din derslerini kaldıracağız’ diyenler, ‘Diyaneti kaldıracağız’ diyenler bunlar değil mi?" şeklinde konuştu.

Erdoğan, sandıktan umudunu kesenlerin, kaybedeceklerini anlayanların farklı yollara tevessül ettikleri bir süreçten geçildiğini belirterek, "Terör örgütünün arkasında olduğu malum parti, 6-8 Ekim’de ne yapıyor? Milleti sokağa çağırıyor. Diyarbakır’da 15 yaşındaki Yasin Börü’yü, 3. kattan atmak suretiyle kendisini bıçaklayarak üzerinden arabayla geçmek suretiyle şehit edenlerin bu ülkede demokrasiden bahsetmesi mümkün mü? Nerede kan varsa orada bunlar var. Ne kadar eski Türkiye heveslileri varsa hepsi bir araya toplandılar. İdeolojilerini, siyasi miraslarını, ilkeleri çiğnediler daha önce söyledikleri sözleri yuttular. Gerçi biz bu çatıları daha önce de gördük. Hepsi de başlarına yıkıldı" diye konuştu.

ERDOĞAN'A AKSARAY MALAKISI HEDİYE EDİLDİ

Vatandaşlara hitabının ardından Aksaray Belediyesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, belediye başkanlığı girişinde Aksaray Malaklı Irklarını Geliştirme Derneği Başkanı Muhammed Tıpırdamaz tarafından 'Kont' adlı iki yaşındaki Aksaray malaklısı ırkı köpeğin iki yavrusu hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.