Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: Bu millet modern Yezitlere karşı hep muhafaza olunmuştur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki bu aziz millet, Hasan Sabbahlara, sahte Peygamberlere, sahte Mehdilere, sahte evliya ve dervişlere, modern Yezitlere karşı da hep muhafaza olunmuştur." dedi. Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki bu aziz millet, Hasan Sabbahlara, sahte Peygamberlere, sahte Mehdilere, sahte evliya ve dervişlere, modern Yezitlere karşı da hep muhafaza olunmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenlerine katıldı. Sunucunun Osmanlıca terkiplere süslediği cümlelerle kürsüye davet ettiği Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "İçeride ve dışarıda kökümüzle, tarihimizle ecdadımızla, medeniyetimizle, irtibatımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu zannedenler çok ama çok büyük bir yanılgının içindedirler. Bu irtibat öyle bir irtibattır ki; dışarıdan bakanlar kopacak zannetseler de aslında her gün daha da güçlenir. Bu öyle bir bağdır ki dışarıdan bakanlar bitecek zannetseler de o her dem her an çoğalır, artar. Dışarıdan çok saldırıya, içeriden de çok ihanete maruz kalan bu millet tarihiyle ve ecdadıyla olan sağlam irtibatı sayesinde her saldırıyı, her ihaneti bertaraf edecektir. Rabbine dayanmış, Rabbine râm olmuş bir milleti içeriden de dışarıdan da hiç kimse yıkamayacak hatta yıpratamayacaktır. Kimin dost, kimin hasım olduğu er ya da geç anlaşılacak; kimin aşk dolu, kimin de ihanet dolu olduğu er ya da geç aydınlığa kavuşacaktır." diye konuştu.

Mevlana'nın, hemen tüm eserlerinde en çok da maske ile dolaşan sahte din rehberleri konusunda uyarılarda bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Unutmayınız ki Hazreti Mevlana, Alamut Kalesi'nin sakini Hasan Sabbah'tan sadece bir asır sonra yaşamış, sahte alimlerin tuzağına düşen takipçilerin acınası halini görmüş bir münevverdi, onu biliyordu. Sahte din rehberlerini, rengarenk boya küpüne düşüp arkadaşları arasında 'ben renkli bir tavus kuşuyum' diye böbürlenen çakallara benzetmiştir. Mevlana o sahte rehberleri, etrafındakileri çağırıp, 'Benim gül bahçesi gibi yüzlerce rengim var. O zaman bana secde et. Bana dinin direği lakabını tak' diyen şaşkınlara ve şarlatanlara benzetmiş ve herkesi onlara karşı uyarmıştır. Mevlana uyarısında ne kadar da haklıdır: Öyle alimler vardır ki vefatlarının ardından asırlar da geçse kendileri ve eserleri unutulmaz. Öyle de alim maskesi takmış olanlar vardır ki daha hayattayken, kendilerinin de kendilerine bel bağlayanların da foyası meydana çıkar. O maske takanlar rezil olurken, Mevlana'nın uyarısına kulak asmayıp, onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. O maskeli alimlerden medet umanlar, onları ikballeri için, rantları için, fitne projeleri için kiralayanlar da aynı şekilde hayal kırıklığı yaşarlar."

"Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki bu aziz millet, şükürler Hasan Sabbah'lara, sahte peygamberlere, sahte Mehdilere, sahte evliya ve dervişlere, modern Yezitlere karşı da hep muhafaza olunmuştur." diyen Erdoğan, "İnşallah gönül mimarlarının, erenlerin, aşk ustalarının hamurunu yoğurduğu bu millet ve bu medeniyet, onu bozmaya ve bulandırmaya çalışan tüm hasımlarına karşı da hep uyanık olacak, hep Mevlana'nın izinden yürüyecektir. Burada Hazreti Mevlana'nın manevi huzurunda tekrar tekrar vurgulamak isterim; Bu aziz millet her bir ferdiyle uhuvvetin ve muhabbetin mayasıyla mayalanmıştır. Zira bu aziz millet tarih boyunca yaptığı büyük fedakarlıklarla, her saldırı karşısında tek yürek olmayı başarabilmiştir. Fikirlerimiz, diller, inançlar, mezhepler, etnik kökenler, kültürler farklı olsa da insan, can olarak birbirimize saygımızı hürmetimizi her ne olursa olsun kaybetmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının bitiminde Erdoğan'a sunucunun yine Osmanlıca ifadelerle teşekkür etmesi dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.