Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Aydın’da muhalefet partilerine yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefet partilerine yüklendi. Erdoğan, "Tehditlerin yanı sıra kan akan musluk afişleri asılıyor. Sonra bu afişleri değiştirdiler. Siirt’te muhtarımız öldürüldü,...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 21:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan, Aydın’da muhalefet partilerine yüklendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefet partilerine yüklendi. Erdoğan, "Tehditlerin yanı sıra kan akan musluk afişleri asılıyor. Sonra bu afişleri değiştirdiler. Siirt’te muhtarımız öldürüldü, Van’da havalimanı açtığımız gün köy korucumuzu 10 kurşunla öldürdüler. Kürt Kürt’ü öldürüyor. Bir de utanmadan batıda başka konuşuyor. Bunlarda yalan meşrudur, rahat rahat yalan söylerler. Abisi dağda, kendisi bağda. Daha sonra o da dağdan indi. Tamamıyla terör örgütünün içerisinde bunlar." dedi.

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen toplu açılış töreni için Aydın’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı’nda vatandaşlarla hitap etti.

Konuşmasının çoğunda 7 Haziran seçimlerine değinen ve muhalefet partilerine yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi iktidarları döneminin dünyada sessiz devrim olarak anıldığını söyledi. Erdoğan, “Demokrasi tarihimizde önemli bir noktaya yaklaşıyoruz. Bugün anlamlı bir gün. Bugün 27 Mayıs. O kara günün 55’inci yıl dönümü. 14 Mayıs 1950’de başlayan demokrasi şöleni, 27 Mayıs 1960’da kesintiye uğradı. Daha sonrada bu memleketin üç adamı Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edildi. Bu zihniyeti 7 Haziran’da sandığa gömün. Onlar asla bu millete tepeden bakmadılar. Hayatları pahasına milletle birlikte yol yürümekten korkmadılar. Kendisine darbeci, cuntacı ve vesayetçileri yol arkadaşı seçenler, daima kaybetmeye mahkum oldular. ‘Sonunuz Menderes gibi olacak’ diyorlar. Ölümsüzlüğü tadanlara, ölüm ne yapabilir ki? Bununla yetinmiyorlar, Mursi’ye verilen idam cezasına gönderme yaparak, resmimi koyup ‘Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu’ diyorlar. Onlar bilmiyor ki Menderes’inki gibi bir son şereftir. Onlar bilmiyorlar ki şehitler ölümsüzdür. Şehitler, milletin ve Allah’ın katında her zaman yaşarlar. Bu millet demokrasi ve ekonomik kazanımlarına el uzatanları asla affetmez.” diye konuştu.

'BUNLARDA YALAN MEŞRUDUR'

14 Mayıs 1950 seçimlerinin Türkiye’de gerçek manada yapılan ilk özgür seçimler olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz için 14 Mayıs bir bayramdı. O gün ülkenin pek çok yerinde yağmur ve çamura rağmen erkeği ve kadınıyla halkımız oy kullanmaya koştu. Ertesi gün İzmir’de seçim gazeteleri 2 ve 3’üncü baskıları yaptı. CHP’ye oy vermeyenlerin evlerinin yıkılacağı yönünde tehdit edildiğine dair haberler yayınlandı. Bu haber bize ne kadar tanıdık değil mi? Bugün Doğu Anadolu’da benzer hadiseler yaşanıyor. Tehditlerin yanı sıra kan akan musluk afişleri asılıyor. Sonra bu afişleri değiştirdiler. Siirt’te muhtarımız öldürüldü, Van’da havalimanı açtığımız gün köy korucumuzu 10 kurşunla öldürdüler. Kürt Kürt’ü öldürüyor. Bir de utanmadan batıda başka konuşuyor. Bunlarda yalan meşrudur, rahat rahat yalan söylerler. Abisi dağda, kendisi bağda. Daha sonra o da dağdan indi. Tamamıyla terör örgütünün içerisinde bunlar. Bir de ‘Diyaneti kaldıracağız’ diyor. Sen kimsin, Diyaneti kaldıracaksın. Bir taraftan da 'Kabe’miz Taksim' diyor. Bunların CHP’den ne farkı var? CHP'liler, 'Kabe Arap’ın olsun, bize Çankaya yeter' diyordu. 'Din derslerini kaldıracağız' diyor. Çünkü kendileri ateist bir yapı istiyorlar. İşte Diyarbakır’dan sözde bir müftüyü aday yaptılar. Bu müftü ‘Partimin dini Zerdüştlük de olsa yine aday olurdum’ diyor. Bir de 'dedemden Kur'an öğrendim' diyor. Sen dedenden Kuran öğrensen ne olur. Dedenin dini kendine, senin dinin kendine. Şimdide makam aracına takmış. Sen önce partili belediyelerinde dönen dolapların hesabını ver. MHP Genel Başkanı ‘Ya iade et, ya istifa et’ dedi. Sayın Bahçeli, bu onlara yakışırdı ama sen nasıl söyledin? Biz bu makamın zedelenmesini asla izin vermeyiz.” şeklinde konuştu.

'BUNLARIN AKŞAM SÖYLEDİĞİ SABAH SÖYLEDİĞİ TUTMUYOR'

“Adnan Menderes’in cezaevindeyken söylediği 'Çine Çayı’nın kenarında oturup, söğüt ağaçlarının serinliğinin yüzüme dolanmasını özledim' sözünü hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Hamdolsun biz 141 yıllık rüyayı gerçekleştirdik. Bundan dolayı Veysel Bey’e teşekkür ediyorum. 12 yılda Aydın’da 12 milyonluk yatırım yaptık. İnanıyorum ki Aydın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kendisini aldatanların değil, kendisinin tarafında olanların yanında olacaktır. Neden meydanlarda olduğumu soruyorlar. Siyasi partilere eşit mesafeydim ancak milletimizin yanındayım. Ama benim de gönlümde bir aslan yatıyor. Bu yüzden benim de düşündüklerimi söylemeye hakkım var. Kılıçdaroğlu ‘Mazotu 1,5 liraya vereceğim’ diyor. Bir amca bana Malatya’dan bir karne göndermiş. Sayın Kılıçdaroğlu, bunlar senin zihniyetinin karnesi. Öyle mazot almak kolay değildi o zaman. Biz bu günlerden geldik. Biri çıkmış ‘Gençlik Bakanlığı kuracağım’ diyor. Zaten böyle bir bakanlık var. CHP Lideri, ‘Bana 4 yıl verin. 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5 olacak’ diyor. Bunların akşam söylediği sabah söylediği tutmuyor. Atışlar desteksiz olunca böyle şaşmalar oluyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte 391 milyon TL değerindeki 89 projenin açılışı gerçekleştirildi. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Aydın milletvekilleri ve milletvekili adayları eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.