Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Er Meydanı yine sular altında

Tunca Nehri’nin taşan suyu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı er meydanın etrafını sardı.Bulgaristan ve Trakya Bölgesi yağışa teslim oldu. Son günlerdeki yağışlar, Edirne’den geçen Meriç ve Tunca nehirlerinin su...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Er Meydanı yine sular altında
Tunca Nehri’nin taşan suyu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı er meydanın etrafını sardı.

Bulgaristan ve Trakya Bölgesi yağışa teslim oldu. Son günlerdeki yağışlar, Edirne’den geçen Meriç ve Tunca nehirlerinin su seviyesini yükseltti. Suyun gittikçe yükselmeye başladığı Tunca Nehri ise Sarayiçi Er meydanı civarında taştı. Taşan nehir suyu yağlı güreşlerin yapıldığı er meydanının etrafını sardı. Er meydanına nehir üzerinden bağlantıyı sağlayan Fatih ve Kanuni köprülerinin ayakları sular altında kaldı. Bu nedenle trafik ekipleri belediyenin de yardımıyla her iki köprüyü ulaşıma kapattı.

Son iki ay içerisinde tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı alan ikinci kez su altında kaldı. Aralık ayının son haftasında yaşanan taşkından sonra iki nehirde de su seviyesi normale dönmüştü. Son yapılan ölçümlerde ise Meriç'in su seviyesi 813 metreküp/saniye, Tunca’da 206 metreküp/saniye olarak ölçüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.