Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ENGELSİZMİR Kongresi ilk günden amacına ulaştı

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen ENGELSİZMİR 2013 Kongresi, ilk günden amacına ulaştı. Birçoğu engelli olan binin üzerinde akredite dinleyici, seminer ve panelleri ilgiyle takip etti. Yerli ve yabancı...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ENGELSİZMİR Kongresi ilk günden amacına ulaştı
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen ENGELSİZMİR 2013 Kongresi, ilk günden amacına ulaştı. Birçoğu engelli olan binin üzerinde akredite dinleyici, seminer ve panelleri ilgiyle takip etti. Yerli ve yabancı panelistlerin 16 başlıkta güncel konuları ele aldığı kongre, zengin içerikli konferans ve panelleriyle dikkat çekiyor. Uluslararası katılımlı Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi’nin ilk gününde "Engelli Hakları", "Engelsiz Turizm", "Kültür Sanat" ve "Engelsiz Bilişim" panelleriyle "Kentsel Dönüşüm ve Evrensel Dizayn" ve "Engelsiz Eğitim" oturumları yapıldı.

Kongrenin ilk panelinde, engelli haklarının önemine dikkat çekildi. Oturum başkanlığını Av. Müjgan Bilgen Özen’in yaptığı panelde, Türkiye’nin bu konuda ulusal ve uluslararası birçok kanuni düzenlemelere sahip olduğu dile getirildi. Av. Özen, en önemli metnin Birleşmiş Milletler Engelli Haklar Sözleşmesi olduğunu ve Türkiye’nin bu metni imzalayan ülkelerin başında geldiğini vurguladı. İzmir Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Serkan Çınarlı ise engellilerin eğitim görme, sağlık, çalışma ve meslek edinme, tatil ve spor yapma haklarının bütün toplumlarda var olması gerektiğini belirterek, öncelikle engellinin kendi haklarını anlamasının önemli olduğunu söyledi.

Kongrenin dikkat çeken diğer bir paneli ise “Kültür Sanat” oldu. Sinema ve tiyatro sanatçısı Altan Gördüm’ün konuşmacı olarak katıldığı panel büyük ilgi gördü. Gördüm, kendisi için çok önemli ve hassas bir konuda kongre düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Gördüm, “Hayat bizim içimizde, biz hayatın içindeyiz. Sanatın iyileştirici olduğuna dikkat çekmek istiyorum, sanatla insanları iyileştirebiliriz. Sanatla ilgilendiğimiz zaman daha iyi anne, baba ve birey olabiliriz.” dedi.

30 Ekim-3 Kasım 2013 arasında devam eden ENGELSİZMİR Kongresi'ne, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok önemli kişi katılıyor. 2 Kasım Cumartesi günü, aralarında Almanya Wolklingen Belediye Başkanı Klaus Lorig’in de bulunduğu önemli isimlerin katılacağı "Dünyadan En İyi Uygulamalar" ve "Engelli Sporcu Olmak" konularının ele alınacağı oturumda, problemler ve sorular, halkın anlayacağı dilde cevaplarını bulacak. Kongre kapsamında ayrıca özel atölye çalışmaları, dans gösterileri, film gösterimi, sergi, konser, defile ve spor karşılaşmaları gibi etkinlikler de düzenleniyor. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 no’lu holde 75 katılımcının yer aldığı kongre, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından, engelli yaşamını engelsiz hale dönüştürmek amacıyla düzenleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.