Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilerden Taksim'de konser

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle zihinsel engellilerden oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, CHP İstanbul İl Başkanlığı organizasyonundaTaksim Cumhuriyet Anıtı’nda performans sergiledi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engellilerden Taksim'de konser
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle zihinsel engellilerden oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu, CHP İstanbul İl Başkanlığı organizasyonundaTaksim Cumhuriyet Anıtı’nda performans sergiledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde zihinsel engellilerden oluşan Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu’nun da katılımıyla etkinlik düzenledi. Saat 9.30’da, gönüllü eğitmen Yaşar Morpınar’ın yönetiminde 160’ıncı konserlerini veren perküsyon grubu ilgiyle izlendi. Aileler ve CHP’li yöneticiler de tef çalarak ritim tutmaya çalıştı.

Engelliler tarafından verilen konserin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir konuşma yaptı.
Bugünün az konuşma günü olması gerektiğini belirten Salıcı şu ifadeleri kullandı: “Çünkü bütün tablo ortada. Bugün siyasetçiler bir sürü açıklama yapmışlar. ‘Herşey güllük, gülistanlık. Hiçbir sorun yok. Engellilerin problemlerini devlet çözüyor. Herşey yolunda ‘demişler. Ama bu ülkede 8.5 milyon engelli var. Engelliler, nüfusun yüzde 12’sine denk geliyor. Ama bu arkadaşlarımızın çok azını sokakta görebiliyoruz. Neden? Çünkü sokağa çıkamıyorlar. Sokağa çıktıkları zaman, sokakta yürüyebilecekleri imkanlar yok. En basitinden şu İstiklal Caddesi. İstiklal Caddesi’nde görme engellilerin, ya da engelli arkadaşlarımızın normal bir şekilde gelebilecekleri, kültürel faaliyetlerini yerine getirebilecekleri, kitap alıp, sinemaya gidebilecekleri bir ortam yaratmamışız. Bu bizim ayıbımız. Bu Türkiye’nin ayıbı. 12 yıldan beri bu ülkeyi yönetenlerin daha büyük ayıbı. Onun için bugün çok fazla söze gerek yok. Engelli arkadaşlarımızın daha görünür olmasını, sorunlarına daha fazla eğilmemiz gerektiğini göstermek için değerli zihinsel engelliler perküsyongurubunun da katkısıyla, böyle bir gösteri düzenledik. Bence gösteri siyasetçilerin kıymetli laflarından çok daha önemli şeyler ifade ediyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.