Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler, yerel seçimlerde daha fazla söz hakkı istedi

Türkiye Sakatlar Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Dernek Başkanı Şükrü Boyraz, yerel seçimlerde daha fazla söz hakkı istediklerini ifade etti. Türkiye Sakatlar Derneği...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelliler, yerel seçimlerde daha fazla söz hakkı istedi
Türkiye Sakatlar Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Dernek Başkanı Şükrü Boyraz, yerel seçimlerde daha fazla söz hakkı istediklerini ifade etti.

Türkiye Sakatlar Derneği üyesi yaklaşık 20 kişi, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplandı. Engelliler ile engelsizlerin eşit olduğunu ifade eden pankartlar taşıyan eylemciler, ‘Eğitim hakkımız engellenemez’ sloganları attı. Grup daha sonra Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

Açıklamayı Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz yaptı. Yeni bir yerel seçim dönemine girildiğini belirten Poyraz, “Seçimlere katılan siyasi partilere sorunlarımızı anlatmayı bir görev olarak görüyoruz. Siyasi partilerimizden çözüm politikaları ve bunları gerçekleştirecek adaylar bekliyoruz. Aynı zamanda anayasasına pozitif ayrımcılığı işlemiş bir ülkenin vatandaşları olarak, engelli adaylara seçilebilme olanağı sağlanmasını istiyoruz. Kendi sorunlarımızı belediye meclislerinde dile getirmek ve hayata doğrudan müdahale etmek istiyoruz.” dedi.

Engelsiz bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu dile getiren Boyraz, “Ülkemizdeki engellerin kaldırılması için her vatandaşımızı desteğe bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.