Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler havuzda ilk kulaçlarını attı

Çanakkale Koza Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin ortağı olduğu “Su Altında Engel Yok” isimli projenin ilk çalışması yapıldı. Fiziksel ve zihinsel engelliler, ilk gün suyla tanışarak ilk kulaçlarını...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale Koza Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin ortağı olduğu “Su Altında Engel Yok” isimli projenin ilk çalışması yapıldı. Fiziksel ve zihinsel engelliler, ilk gün suyla tanışarak ilk kulaçlarını attı. Anafartalar Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu, engelliler için düzenlenen projeye evsahipliği yapıyor. 30 gönüllü, 30 fiziksel ve zihinsel engelliden oluşan grup ilk çalışmasını yaptı. Havuzun kenarında eğitmen Ümit Özyayla tarafından suda yapacakları hareketleri öğrenen engelliler, daha sonra havuza girerek temel yüzme hareketlerini öğrendi.

Engelli bireylerin sosyalleşmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Koza Gençlik Derneği Başkanı Celil Kankaya, çalışmanın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Çanakkale Kent Konseyi Engelli Meclisi ile Koza Gençlik Derneği ortaklığında yürütüldüğünü söyledi. Kankaya, "Projenin süresi altı ay olarak belirlendi. Üç ay yüzme eğitimi, üç ay dalış eğitimi vereceğiz. Projemiz, Çanakkale’de yaşayan fiziksel engelli bireylerin hayata biraz daha tutunmalarını, sosyalleşmelerini sağlamak için düzenleniyor. Onlara suyun altındaki bambaşka dünyayı göstermek istiyoruz. Üç aylık tüplü dalış eğitiminden sonra havanın durumuna göre denizde dalış yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Kursla ilgili bilgiler veren eğitmen Özyayla ise fiziksel ve hafif zihinsel engelli çocukları ilk olarak havuza aldıklarını belirterek, "Havuzda suyla temas ve suda yapacakları hareketleri göstererek yüzmenin ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. 30 engelli öğrencimiz, 30 eğitmenimiz var. Eğitmenlerin hepsi gönüllü. Perşembe, cumartesi ve pazar günlerini belirleyerek gruplara ayırdık. Üç aylık eğitimden sonra öğrencileri su altına alarak dalışlarını gerçekleştireceğiz. Amacımız, engelli öğrencilerimizin yüzüp su altında rahatlıkla hareket edebildiklerini görmek." dedi.

Yüzme kursuna annesi Süreyya Oğuz tarafından tekerlekli sandalyeyle gelen Duru Oğuz, çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Sandalyesinden inen ve suyla tanışan Oğuz, "Su çok güzel. Biraz su yuttum ama normaldir. Havuz çok keyifli. Biraz zorlandım. Suyun altını da merak ediyorum. Deniz kenarında sudaki balıklara bakıyordum, şimdi suyun altında balıkları görebileceğiz." şeklinde mutluluğunu dile getirdi. Mirza Çelik de suyu çok sevdiğini ifade ederek, "Havuz çok güzel. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Suyu çok sevdim." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.