Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler Günü'nde engelli maaşına kavuştu

Amasya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç olan ve yürüyemeyen Roman vatandaşa bakım maaşı bağladı.Bakıma muhtaç olan 57 yaşındaki Neriman Sancak’a müjdeli haberi...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelliler Günü'nde engelli maaşına kavuştu
Amasya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç olan ve yürüyemeyen Roman vatandaşa bakım maaşı bağladı.

Bakıma muhtaç olan 57 yaşındaki Neriman Sancak’a müjdeli haberi vermek için ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman aile tarafından çok sıcak karşılandı. Bakım maaşı bağlanması süreci hakkında bilgi veren Duman, “Bakım aylığı için müracaat eden Mediha Sivlim, ablası olan Neriman Hanım'ın rahatsızlığından bahsetti ve bizim eve gelip bakmamızı istedi. Biz de geldik teyzemizin rahatsız olduğunu ve bakıma muhtaç olduğunu tespit ettik. Daha sonra kendi imkanlarımızla Neriman Hanım'ı hastaneye götürerek özürlü raporunu almaları için yardım ettik. Daha sonra kardeşinin bakım ücretinden faydalanmasını sağladık.” dedi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde böyle bir vatandaşın sevindirilmesinin kendilerini de mutlu ettiğini kaydeden Duman, "Bundan sonraki süreçte de tüm engelli vatandaşlarımızın hayatını daha kolaylaştırmak için, onların sosyal hayata daha kolay entegre olabilmeleri için yanlarından olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakıma muhtaç Neriman Sancak ise “Bana kardeşim olmasa bakan yok. Zaten kardeşim bana maaş olmasa da 3 yıldır bakıyor. Ben eşim öldükten sonra böyle oldum. Bana yardım edenlerden Allah razı olsun. Bu ev çok kalabalık sığmıyoruz. Başbakanımdan bana bir göz ev yapmasını istiyorum.” diye konuştu. Yaklaşık 3 yıldır ablasını yanında tutarak ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, Mediha Sivlim, “Zaten ben ablama bakıyordum. Mecburum bakmaya.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.