Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelliler, en iyi yemeği yapabilmek için yarıştı

Bağcılar Belediyesi, engelliler için ’Birlikte Yemek Yapıyoruz’ adlı bir yarışma tertip etti.Bu kapsamda Türkiye’nin 7 bölgesinden engelli toplam 21 yarışmacı, 7 ünlü isim ile 7 takıma ayrılıp maharetlerini ortaya koydu. Yarışmada...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar Belediyesi, engelliler için ’Birlikte Yemek Yapıyoruz’ adlı bir yarışma tertip etti.
Bu kapsamda Türkiye’nin 7 bölgesinden engelli toplam 21 yarışmacı, 7 ünlü isim ile 7 takıma ayrılıp maharetlerini ortaya koydu. Yarışmada Karadeniz Kara Lahana Sarması ile birinci gelirken; Doğu Anadolu Bölgesi Sebzeli Biftek ile ikinci, Ege Bölgesi de Keşkek ile üçüncü oldu.


Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda yapılan ’Birlikte Yemek Yapıyoruz’ etkinliğinde söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) döneminde Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni devreye aldığını aktardı. Engellilerin artık memur ve işçi olarak alındığına da işaret eden Karaca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya engellilere yönelik faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti.


AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca da engelli istihdamının önemini vurguladı. Kaynarca, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda eğitim gören engellilerin istihdama katıldığını da sözlerine ekledi.

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise Türkiye’de her bölgenin kendine özgü yemek kültürünün olduğuna temas ederken, “Biz yemeklere kendi ruhumuzu da katıyoruz.” dedi.


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da senelerce engellilere ve kadınlara yönelik projeler uygulamaya koyduklarından söz etti. Bu kapsamda 16 bin 500 metrekarelik Engelliler Sarayı ile 6 bin 500 metrekarelik Rehabilite Merkezi’ni hizmete sunduklarını belirtti.

Engelliler Sarayı’nda 35 ayrı branşta kurslar verildiğini de kaydeden Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi engelli sporcularının sportif alanda ortaya koyduğu başarıları anlattı. Çağırıcı, şöyle devam etti:

“Bağcılar’da ‘engelli kardeşlerimiz ne istiyorsa hepsi karşılanacak talimatını’ verdim. Onların tekerlekli sandalye veya akülü araba talebi karşılanıyor. Tek şartımız doktor raporu olması. Ne diliyorlarsa yerine getiriyoruz. Engelliler Sarayı’mızdan faydalanan kardeşlerimin ve yakınlarının duası Bağcılar’ı ayakta tutuyor. Aylık 1,5 trilyon masrafımız oluyor. Feda olsun. O bize fazlasıyla dönüyor.”



Tüm engellilerin ‘Dünya Engelliler Günü’nü de tebrik eden Çağırıcı, 10-16 Mayıs tarihleri arasının Engelliler Haftası olarak kutlandığını dile getirdi. Çağırıcı, “Ben, ‘Birlikte Yemek Yapıyoruz’, ‘Birlikte Daha Mutluyuz’ anlayışını çok önemli görüyorum. Engellilere acıyarak, ya da onlara bakıp duygulanarak sorunlarını aşamayız. Onlara imkan oluşturmak, fırsat vermek durumundayız.” ifadelerini kullandı



Etkinlikte daha sonra yarışmalara geçildi 21 engelli ile 7 ünlüden teşekkül eden 7 takım, 7 bölgeden yemekleri; Tüm Lokantalar Restoranlar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES), Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllüoğlu, Hacı Abdullah Lokantaları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Korun, Aşçılık Milli Takımı Kaptanı Esat Özata, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, TV programcısı-yazar Meltem Açıkel, Neşe Karabulut ile Uğur Birgül’den oluşan jurinin beğenisine sundu. Yarışmada Karadeniz Kara Lahana Sarması ile birinciliğe layık görüldü; Doğu Anadolu Bölgesi Sebzeli Biftek ile ikinci, Ege Bölgesi de Keşkek ile üçüncü oldu.

Programda birinci gelen gruba Bağcılar Belediyesi’nin yemek kitabı ile İpad, ikinci gruba yemek kitabı ile laptop, üçüncü gruba yemek kitabı ile fotoğraf makinesi takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan bütün engellilere de fotoğraf makinesi hediye edildi.


GÖRME ENGELLİ DARBUKATÖR, EBRU YAŞAR’I ŞAŞIRTTI


Engelliler Sarayı ekiplerinin sema ve folklör oyunu ile devam eden etkinlikte oyuncu Burcu Kıratlı, ünlü şair Ahmet Selçuk İlkan ve şarkıcı Ebru Yaşar da davetlilere güzel anlar yaşattı.


Ahmet Selçuk İlkan’ın okuduğu ‘İnsan Olmak’ adlı şiiri salonu dolduranları duygulandırdı. Ardından sahne alan ünlü şarkıcı Ebru Yaşar, şarkıları ile davetlileri coşturdu. Bu sırada Akdeniz bölgesinden gelerek yarışmaya katılan Murat Efe adlı görme engelli genç Yaşar’a bir sürpriz yaptı. Darbukasıyla Yaşar’ın şarkısına katılan Efe büyük alkış topladı. Ünlü şarkıcının Efe ile sohbeti de ilgiyle dinlendi. Ardından Efe, ‘Ankara’nın Yolları’nı seslendirirken; Yaşar da darbuka çalarak ona eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.