Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Engelli vatandaşlarımız için yapılanlar iyilik değil, mecburi görevdir'

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kendisine ziyarete gelen engellilere seslenen Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Esas engellilik engelli olmak değil, bu insanlara engelli olarak bakan kafalardır. Engelli vatandaşımız için yapılan düzenlemeler...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Engelli vatandaşlarımız için yapılanlar iyilik değil, mecburi görevdir'
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kendisine ziyarete gelen engellilere seslenen Aydın Valisi Erol Ayyıldız, “Esas engellilik engelli olmak değil, bu insanlara engelli olarak bakan kafalardır. Engelli vatandaşımız için yapılan düzenlemeler hiçbiri engelli vatandaşlarımıza iyilik değil, devletimizin ve bizlerin mecburi görevidir.” dedi.

Toplumda engellilere engelli gözüyle bakılmasının yanlış olduğunu belirten Vali Ayyıldız, bu anlayışın değişmesi gerektiğini söyledi. Sadece bir gün bir hafta değil, hayatın her anında, "Engelliler için ne yaptım?" diye düşünmenin daha mantıklı olacağını kaydeden Ayyıldız, “Bürokratlar olarak diğer insanları yetiştiremediğimiz zaman, aslında sağlam gibi görünüp de engellilere engelli diye bakan nice engelliler var. Benim bürokratlarım içinde de var, toplumda yaşayan insanların içinde de var. Toplumun en zayıf halkası gibi görünen engelliler konusunda ne kadar güçlüyseniz, toplum olarak o kadar güçlüsünüz. Onlar için ne yapıyorsanız, hayatlarını kolaylaştırıcı bugünden yarına taşımak için en yaptıysanız, devlet olarak üzerine düşeni yerine getirdiniz ve o kadar güçlüsünüz demektir. Engellilerle ilgili olarak devletimiz çok güzel şeyler yaptı. Maaş bağlamaktan hayata adapte etme noktasında aklınıza gelebilecek her alanda düzenleme yaptı. Çağa baktığınızda, bunun artarak devam etmesi gerekmektedir. Bunun bir sonu yok.” dedi.

Yerel yönetimlerin engelliler için yaptıklarının yeterli olmadığını belirten Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ise “Yollarda yürüyebiliyoruz, ulaşım araçlarına binebiliyoruz, çok mutluyuz demek isterdik ancak maalesef diyemiyoruz. Engelliler için yapılan atılımlar çok önemli. Biz çok acılar çektik, şimdiki engellilerimiz şanslı. Yerelle sıkıntılarımız var. Hayata geçirilmeyen fiziksel yapılanmalar yeterli değilse değerlendirme yapılacak. Gerçekten bir engelli, bir rampayı başkasının yardımıyla çıkamıyorsa onun erişilebilir olmadığına karar verilecek, gerekirse cezai müeyyide uygulanacak. Fiziksel düzenleme için yedi yıl süre verildi. Bu süre zarfında birkaç yerel yönetim haricinde pek düzenleme yapan olmadı. Aydın’da biz engelliliğimizi hiç unutmuyoruz. Hep önümüze engeller çıkıyor. Hep diyoruz ya, engellileri topluma entegre edelim, bence belediye yöneticilerimizi, mimarlarımızı, mühendislerimizi topluma entegre etmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Vali Ayyıldız’a, üyelerin süslediği vazo ve çiçek hediye edildi. Ayyıldız da misafirlerine saat ve değişik hediyeler verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.