Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli sporcular suya daldı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın 8 kursiyeri ‘Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi’ kapsamında Kastamonu’da düzenlenen etkinlik sırasında sembolik olarak suya tüplü dalış gerçekleştirdi. Kastamonu’da sualtı sporu...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli sporcular suya daldı
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın 8 kursiyeri ‘Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi’ kapsamında Kastamonu’da düzenlenen etkinlik sırasında sembolik olarak suya tüplü dalış gerçekleştirdi. Kastamonu’da sualtı sporu yapan engelli sporcu Zafer Çakmak da daha çok çalışarak dünya rekoru kırmak istediğini söyledi.

Bağcılar Belediyesi ile Kastamonu Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi’ Kastamonu Sualtı etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, suya tüplü dalış yapan 8 engelli sporcuya sertifika verdi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Açış konuşmasını yapan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, camilerden okullara, bankalardan, resmi kurumlara kadar her yerin engelliler için ulaşılabilir hale getirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti. Bektaş, büyük bir mesafe aldıklarını kaydetti.

Programda ayrıca engelli atletizm kategorisinde Avrasya Maratonu şampiyonu ve Avrupa 3.’sü olan Hadime Kurt ve Avrasya Maratonu şampiyonu olan Zübeyde Süpergeci, Engelli Basketbol Milli Takım oyuncusu Serhat Öztoprak ve Engelli Dalış Sporcusu Mikail Aydın katılımcılarla interaktif söyleşi yaptı. Engelli sporcu Zafer Çakmak da hiç havuzda veya denizde yüzmediğini ifade ederek, “Hocalarımızdan kurs aldıktan sonra yüzmeye başladım.” dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.