Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelli başkana sahnede de engel çıktı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Fiziksel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen programda engellilerin toplumda yok sayıldığı bir kere daha görüldü. Erdemir Kültür Merkezi'ndeki törende konuşma...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Engelli başkana sahnede de engel çıktı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Fiziksel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen programda engellilerin toplumda yok sayıldığı bir kere daha görüldü. Erdemir Kültür Merkezi'ndeki törende konuşma yapmak için kürsüye yönelen Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, sahneye engelli çıkışı olmadığından konuşmasını sahne önünde yapmak zorunda kaldı. Şentürk, sözlerine "Önümüzdeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz." diyerek başladı.

Slayt gösterisi ile engellilerin yaşadıkları sorunların anlatıldığı programda sahneye engelli çıkışı olmaması sebebiyle sahne önünden konuşmak zorunda kalan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, "Önümüzde ki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10'u engelli. Ülkemizde 8,5 milyon engelli yaşıyor. Sokakta gördüğünüz her 9 kişiden birisi engelli. Fakat 9 kişiden birisi olan engelliler bu toplumdan, eğitimden, sağlıktan, imari ve mimari alandan aklınıza gelebilecek tüm konulardan hak ettiği yeterli payı maalesef alamamaktadır. Biz dernek olarak 'bugün elinizde imkan varken bu imkanları bu insanlar için sunun. Her sağlam insan bir engelli adayıdır. Bugün bize sunduğunuz imkanlardan yarın belki sen yararlanacaksın. Belki senin bir yakınının işine yarayacak Yarın bir gün sana dönecek o kaldırım o asansör.' diyoruz. Biz artık bu şehirde engellenmek istemiyoruz. Bu şehirde hala engellilerin ulaşabildiği bir sinema yok. Bu şehirde hala, Karadeniz'deyiz, deniz kıyısındayız, denize girebileceği bir alan yok. Bu şehirde engellilerin sayfiye yerlerinde piknik yaptıkları yerde bir tuvalet yok. Bu şehir engellilerden halk otobüslerinde para istenmesini biz anlamakta güçlük çekiyoruz. Ulaşım özgürlüğü yok. Bu kadar yokluk içerisinde artık önümüzün açılmasını istiyoruz." dedi.

Erdemir Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Ali Azar, İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, siyasi parti yetkilileri, iş adamları, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Bölümü öğrencileri, engelliler ve aileleri katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.