Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endonezya Başkonsolosu: Bursa’nın potansiyelini değerlendirmek istiyoruz

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumanıngprangı, Türkiye’nin potansiyelini değerlendirmek istediklerini ve Bursa’da ki potansiyelin çok fazla olduğunun farkında olduklarını söyledi. Kusumanıngprangı, "Özellikle Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Endonezya Başkonsolosu: Bursa’nın potansiyelini değerlendirmek istiyoruz
Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumanıngprangı, Türkiye’nin potansiyelini değerlendirmek istediklerini ve Bursa’da ki potansiyelin çok fazla olduğunun farkında olduklarını söyledi. Kusumanıngprangı, "Özellikle Bursa şehriyle işbirliği yapmak için Endonezya’da bulunan iş adamlarımızı mutlaka haberdar edeceğiz.” dedi.

Endonezya'nın İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumanıngprangı, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Tarihi Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Karaloğlu, "Kardeş ülke Endonezya, coğrafya olarak çok uzaklarda ama gönül olarak bize çok yakın. Endonezya ile çok köklü kültürel, ekonomik, ticari bağlarımız var. İstanbul’da yeni açılmış olan konsolosluk iki ülke arasında ki ilişkilerin gelişmesine katkı sunar diye temenni ediyorum.” dedi.

Türkiye ile Endonezya arasında uluslararası kuruluşlarda ortak işbirliği noktasında iyi bir ilişkisi olduğunu bildiren Vali Karaloğlu, “2012 rakamlarına baktığımızda Endonezya lehine ciddi fark var. Bizim ithalatımız yaklaşık 1 milyar 795 milyon seviyesinde, ihracat 843 milyon seviyesinde. Total ihracat ve ithalata baktığımızda total ticari rakamı büyütebiliriz. Endonezya’nın nüfusuna potansiyeline, Türkiye’nin nüfusuna potansiyeline baktığımız zaman yıllık 2 milyar dolarlık bir dış ticaretin çok büyük olmadığını görebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Abdullah Hariadi Kusumanıngprangı ise, üç aydır Türkiye’de bulunduğunu belirterek, “Bursa’da ki potansiyelin çok fazla olduğunun farkındayız. Elimizden geleni her iki ülke özellikle Bursa şehriyle işbirliği yapmak için Endonezya’da bulunan iş adamlarımızın mutlaka haberdar edeceğiz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.