Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'En yaşlı asker' Mümin dede 85 yaşında vefat etti

Bulgaristan'da askerlik yapmasına karşın Türk bayrağı altında üniforma giymenin hasretiyle önceki yıl, 85 yaşında üniformayı giyerek engelli gençlerle bir günlük temsili askerlik yapan 85 yaşındaki Mümin Özer, Bursa'da hayatını kaybetti....

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'En yaşlı asker' Mümin dede 85 yaşında vefat etti
Bulgaristan'da askerlik yapmasına karşın Türk bayrağı altında üniforma giymenin hasretiyle önceki yıl, 85 yaşında üniformayı giyerek engelli gençlerle bir günlük temsili askerlik yapan 85 yaşındaki Mümin Özer, Bursa'da hayatını kaybetti. Engellilerle birlikte kamuflaj giyen Özer, bir günlük askeri eğitimin ardından terhis belgesini almıştı.

Bulgaristan'da 1948 yılında askerliğini yapan Mümin Özer, 1950 yılında Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldı. Burada askeri liseye gidip subay olmayı çok istedi, ancak askeri lisedeki öğrencilerin kendi çocukları yaşında olduğunu görünce subay olmaktan vazgeçti. İki çocuğu olan yaşlı adam, asker olma hayalini ömür boyu içinde taşıdı. 2012 Şubat ayında önce Çekirge Devlet Hastanesi'ne gittiğinde ise hayali gerçekleşti. Burada gördüğü komutanlarla askerlik hayalini konuştu, komutanların devreye girmesiyle de engellilerle birlikte bir günlük askerlik yapabileceği müjdesini aldı. Sevinçten gözyaşı döken 7 çocuk, 16 torunu ve 5 torun çocuğu bulunan Özer Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'nda Mayıs 2012'de engelli gençlerle bir günlük temsili askerlik yaptı.

Duygularını, "Bu gece bir iki saat ancak uyudum. Bundan büyük mutluluk olur mu? Vatan sağ olsun diyorum. Çok heyecanlıyım, çok mutluyum, tarif edemem. Şu manzaraya baksana, bundan güzel bir şey olur mu? 85 yaşında asker olmuşum, ana vatanımda, al bayrağımın altında. Eğitimler zor değil. Vatan için her şeye katlanacaksın. Zorluk yok. Ölmek var dönmek zor. Şehitlerin kanıyla bulanmış bu cennet vatan bizim." diyerek ifade eden Özer, hayatını kaybetti.

8 aydan bu yana kanser tedavisi gören ve merkez Osmangazi İlçesi İstiklal Mahallesi'ndeki evinde önceki gün hayatını kaybeden Mümin Özer'in cenaze törenine, ailesinin yanı sıra askeri yetkililer de katıldı. Törenin ardından Mümin Özer'in cenazesi Hamitler Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.