Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"En üstün güç hukuk ve adalettir, bunlardan şaşmadık"

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeni kabinenin açıklanmasından sonra kabine dışı kalan Hayati Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini yeni bakan Nurettin Canikli’ye devretti. Yazıcı, "İnanıyoruz ki en kutsal varlık insandır,...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"En üstün güç hukuk ve adalettir, bunlardan şaşmadık"
Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeni kabinenin açıklanmasından sonra kabine dışı kalan Hayati Yazıcı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini yeni bakan Nurettin Canikli’ye devretti. Yazıcı, "İnanıyoruz ki en kutsal varlık insandır, en üstün güç hukuk ve adalettir. Bunlardan şaşmadık.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 62. Hükümeti açıklamasının ardından görev değişikliğinin yaşandığı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda devir teslim töreni yapıldı. Eski Bakan Hayati Yazıcı’nın görevini yeni Bakan Nurettin Canikli’ye devrettiği törene bakanlık çalışanları katıldı.

Canikli'ye görevinde başarılar dileyen Yazıcı, görevi süresi boyunca paylaşımcılığı hep ön planda tutmaya çalıştıklarını belirtti. Yazıcı, ”Hiçbir zaman inatçı davranmadık. Kapımız hep açık oldu. Elbette ki biz de beşeriz yanlış yaptıklarımız olabilir ama hayatın içinde olanlar uygulamayı da gözeterek sorunları bakanlığa taşıdıklarında zaman kaybetmeden çarçabuk bir biçimde sorunların çözümü için hem mekanizmaları devreye soktuk, hem de sorunları gündemimizde canlı tuttuk. Devam eden önemli çalışmalarımız var. Bu bakanlığın çalışmaların ticaretin en güvenli yapılan bir ülke haline getirmek. En hızlı ve en güvenli olarak bunu hedeflerimiz arasına koyduk.” dedi.

Yaklaşık yedi yıl bakanlık görevini yürüttüğünü belirten Yazıcı, ”Yedi yıl süreyle bakanlıkta görev yaptım. Geriye dönüp baktığımda personelimizi yerleştirirken onlara belli statüler verirken elbette ki gözümüzden kaçanlar olabilir. Çok kabiliyetli, yetenekli olduğu halde kenarda köşede kalanlar olabilir. Fark edemediğimiz olabilir. Ama hep objektif kriterleri dikkate aldık. Performansı, milletin hukuku gözettik. Elbette ki insanların hak ve hukuku gözettik. Çünkü; inanıyoruz ki en kutsal varlık insandır, en üstün güç hukuk ve adalettir. Bunlardan şaşmadık.” şeklinde konuştu.

Törende konuşan yeni Bakan Canikli ise Hayati Yazıcı’ya yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini ve kendisinin başarılarının saymakla bitemeyeceğini söyledi. Canikli, ”Sayın Bakanımız bu siyasi hareket içerisinde inanılmaz katkılar sağlamıştır kendi faaliyet alanıyla ilgili. Sayın Bakanımızın bugüne kadar yaptığı çalışmalar, reform olarak tanımladığımız ve Türkiye’nin önünün açılmasında çok büyük katkıları olan bu düzenlemeler, çalışmalara nedeniyle kendisine şükranlarımızı iletiyoruz. Tabi bizim görevimiz de aldığımız bu bayrağı daha çok üst noktalara taşımak, yönlendirmek, dikmek. Bu da bizim vebalimiz, bu da bizim yükümüz, sorumluluğumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Devir teslim törenin ardından eski ve yeni bakan karşılıklı birbirlerine çiçek taktim etti. Canikli çiçek takdimi sonrasında Hayati Yazıcı’ya bir de özel yapım vazo hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.