Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En renkli festival başladı

Türkiye'de kesme çiçek üretiminin yüzde 65'ini, ihracatın ise yüzde 85'ini gerçekleştiren Antalya, Türkiye'nin en renkli festivaline ev sahipliği yapıyor.     Bu yıl 10’uncusu düzenlenen EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En renkli festival başladı
Türkiye'de kesme çiçek üretiminin yüzde 65'ini, ihracatın ise yüzde 85'ini gerçekleştiren Antalya, Türkiye'nin en renkli festivaline ev sahipliği yapıyor.

    Bu yıl 10’uncusu düzenlenen EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali başladı. Antalya’yı 2 gün boyunca çiçekle buluşturacak festivalin ilk etkinliği çocuklarla gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan çocuklara ilk olarak Japonya kraliyet ailesinden ödüllü ikebana sanatçısı Kaoruko Sugimoto çiçek süsleme sanatını gösterdi. Japon sanatçı gösteri sonunda çocuklara küçük hediyeler dağıttı. Ardından çocuklar saksılara çiçek dikti. Çiçekler hediye olarak çocuklara verildi. Palyaçoların yalnız bırakmadığı çocuklar, çiçeklerle birlikte festivalin ilk gününde renkli görüntüler oluşturdu.

    EXPO 2016 Antalya’nın tanıtımının da amaçlandığı festivalin ikinci gününde geleneksel kortej gerçekleştirilecek. Çiçeklerle süslenecek arabalar Cender Otel önünden tramvay yolunu takiben Cumhuriyet Meydanı’na ilerleyecek. Antalya'daki kesme çiçek üreticilerinin ve ihracatçılarının süsleyeceği araçların en güzeli yarışmayla seçilecek. Araçların süslemesi için 1 milyon dal çiçek kullanılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.