Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En acı tesadüf: Toprağa verildiği gün...

İzmir'deki terör saldırısında İzmir'deki terör saldırısında büyük bir katliamı önleyen Elazığlı şehit polis memuru Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin ve dayısı Hikmet Kürüm, kahraman şehit polisi anlattı. Kardeş Sekin, ağabeyinin naaşının oğlu Burak Tolunay'ın doğum gününde toprağa verildiğini söyledi. Dayısı ise kendisine "Dayı fırsat elime geçerse ben (teröristlerin) hiç gözünün yaşına bakmam, sıkarım, vururum. Öleceğimi dahi bilsem vatanım ve milletim için yaparım" dediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En acı tesadüf: Toprağa verildiği gün...

Fethi Sekin'in kardeşi Ahmet Sekin, "Hiçbir şeyden korkmazdı, herkesten önce atılırdı. Her şekilde bizleri korumaya çalışırdı. Aynı şekilde bunu İzmir'deki terör saldırısı esnasında vatanı ve milleti için yaptı.” dedi.

Sekin, ağabeyi şehit Fethi Sekin'in görevine sadık ve devletten aldığı maaşı sonuna kadar hak etmek için büyük özveriyle çalıştığını aktararak, şöyle konuştu: “Sanırım 2013 yılında İzmir'de freni patlayan bir kamyon vardı. Ona eskortluk yapıp şehir dışına kadar çıkardığını biliyorum, olası trafik kazasını önlemiş, bu sayede insanların hayatını kurtarmıştı. Bingöl'de görev yaparken de gecesi gündüzü aynıydı zaten. Geceleri pusuya çıkarlardı, gündüzleri de aynı şekilde asayişi tesis ederlerdi. Gecesini gündüzüne katmış, her an vatanı için canını feda edebilecek karakterde bir insandı ve aynı şekilde vatan için canını verdi.”

Ağabeyi Fethi Sekin'i, 12 yaşındaki yeğeni Burak Tolunay Sekin'in doğum gününde toprağa verdiklerini aktaran Sekin, “Daha önceki doğum günlerinde yeğenimin yanında bulunamadım. Şimdi öyle kötü bir durumda ki babasını doğum gününde toprağa verdik, ruhu şad olsun. Buradan yeğenimin doğum gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Şehidin dayısı Hikmet Kürüm ise şehit yeğeni ile vefatından önceki son görüşmesini de anlattı. Kürüm, son dönemde yaşanan terör saldırılarıyla ilgili düşüncelerini sorduğu yeğeninin "Dayı fırsat elime geçerse ben (teröristlerin) hiç gözünün yaşına bakmam, sıkarım, vururum. Öleceğimi dahi bilsem vatanım ve milletim için yaparım." dediğini söyledi.

KÜRT-TÜRK AYRIMI YOK

Şehidin dayısı “Kürt-Türk ayrımı yok. Ben 7 yaşından sonra Türkçe'yi öğrendim ama biz Türk kökenliyiz, Orta Asya'dan gelmeyiz. Ülkemizi parçalamak isteyen dış mihraklar, bu Kürtlük davasını öne sürmüşlerdir. Bu ülkede Kürt-Türk ayrımı yoktur" diye konuştu.

Yeğinin şehadet haberini alır almaz İzmir'e yeğeninin evine gittiğini aktaran Kürüm, “Yeğenimin evine vardığımda Sayın Başbakanımız 4 bakanıyla beraber benden önce eve gelmişlerdi. Kur'an-ı Kerim okunuyordu. Daha sonra sohbet ettik ve o sohbet esnasında sağ olsunlar bizleri biraz teskin ettiler. Yolcu ettiğimizde de 5 dakika baş başa konuştuk. 'Devletimiz sizinle beraberdir, biz de sizinle beraberiz, gereken yapılıyor.' dedi. Allah razı olsun herkesten, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Adalet Bakanımız hepsi geldiler.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.