Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Emzirme hem bebek hem annenin sağlığı için faydalıdır’

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar, emzirmenin çocuğa olduğa kadar anneye de faydaları olduğunu söyledi. 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Genel Sekreter Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. İlhami Beyaztaş,...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Emzirme hem bebek hem annenin sağlığı için faydalıdır’
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar, emzirmenin çocuğa olduğa kadar anneye de faydaları olduğunu söyledi. 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Genel Sekreter Acar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. İlhami Beyaztaş, Denizli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan, hastane idaresi, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Güneri İmren ve Bebek Dostu Birimi çalışanları Kadın Doğum Servisi’ndeki anneleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında Genel Sekreter Acar, Hastane Yöneticisi Saçkan ve beraberindeki heyet, tek tek annelerle ilgilenirken karanfil ve hediye dağıtarak Emzirme Haftası'nı kutladı.

İlk altı ay boyunca bebeklere verilebilecek en önemli besinin anne sütü olduğunu ifade eden Acar, “Anne sütüyle beslenme, diğer tüm beslenme şekillerinden üstündür. Anne sütü, bebeği enfeksiyonlardan korur. Bu sayede bebek ölüm ve hastalanma oranlarında belirgin azalmalar görülmüştür. Bebeklerde gaz, kabızlık gibi sorunlar olmaz. Anne sütü, bebeğin beslenmesi, yani büyüme ve gelişmesi için gerekli tüm ihtiyaçlarını karşılar. Düzenli ve dengeli 6 ay anne sütü alan bebeklerin yaşamları da düzenli ve dengeli olacaktır. Anne sütünün toplumun gelişmesinde payı büyüktür. Bu nedenle bebeklerimizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeliyiz. Emzirmenin anneye de faydaları vardır. Emzirme, annenin ruhsal yapısını güçlendirir. Annede yumurtalık ve meme kanseri riskini azaltır.” dedi.

‘BEBEĞİN ZEKA GELİŞİMİ İÇİN ANNE SÜTÜ ÖNEMLİ’

Anne sütü içen bebeklerin, diğerlerine göre zeka düzeylerinin yüksek olduğunu dile getiren Uzm. Dr. İmren de anne sütünün, yetersiz ve dengesiz beslenme problemini ortadan kaldırdığını, bebeklerin fiziki, sosyal ve zihni gelişmelerini arttırdığını ifade etti. İmran, “Anne sütü yeterli süre verilince malnütrisyon ortadan kalkmakta ve bebek, birçok hastalıklardan korunmaktadır. Çocuklarda obezitenin, kalp damar hastalıklarının önlenmesinde, tip 2 diyabete karşı korunmada anne sütünün önemi büyüktür. Bu nedenle bebekler, doğduktan ilk yarım saat içinde anne sütü ile emzirilmeye başlanmalıdır. Hormonal aktivite için bu gereklidir. Anne sütü üretimi artan ve memeleri sütle dolan anne, bebeği ile birlikte kalmalıdır. Daha sonraki zamanlardaki birliktelikleri, anne ile bebeğin sevgi bağlarını güçlendirecektir. Yeni doğan bebekler, istedikleri sürece istedikler kadar emzirilmeli, özellikle kolostrum (ağız ilk sütü) mutlaka bebeğe verilmelidir. Birkaç günden sonra normal süt gelecektir. Bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir. Yabancı maddeler (su, şekerli su, mama, emzik ve biberon) verilmemelidir. Altıncı aydan sonra ek gıdalara başlanmalı, anne sütü ile emzirme 2 yaşına kadar sürdürülmelidir.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.