Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Empati için gözlerine siyah bant takıp yürüdüler

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Belediye Başkanı İsmail Ok, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gözlerine siyah bant takıp empati yürüyüşü yaptı. Yaklaşık 300 metre gözleri kapalı yürüyen Turhan ve Ok, çok zorlandıklarını...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Empati için gözlerine siyah bant takıp yürüdüler
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Belediye Başkanı İsmail Ok, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gözlerine siyah bant takıp empati yürüyüşü yaptı. Yaklaşık 300 metre gözleri kapalı yürüyen Turhan ve Ok, çok zorlandıklarını belirterek, engellilerin önündeki engelleri kaldırmanın çok önemli olduğunu yaşayarak anladıklarını ifade etti.

Balıkesir Kent Konseyi tarafından, 3. Engelsizsiniz etkinlikleri düzenlendi. Bu kapsamdaki empati yürüyüşü büyük ilgi gördü. Engellilerden oluşan mehter takımının da renk kattığı gösteri beğeni topladı. Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özenç'in de katıldığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Şehir merkezinde bulunan Altı Eylül İlkokulu'nun önünde toplanan engelli mehter takımı, buradan vatandaşların sevgi gösterileri arasında vilayet binasına kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan Vali Turhan ve Başkan Ok, engelli aileleri ve diğer vatandaşlara karanfil verdi. Ailelerle ayaküstü sohbet eden Turhan, Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Daha sonra gözlerine siyah bant takan Turhan ve Ok, destek alarak yaklaşık 300 metre yürüdü.

Gözünde siyah bantla açıklama yapan Vali Ahmet Turhan, "Ne kadar nimetler içerisinde olduğumuzu anlıyoruz. Allah kolaylık versin. Engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmanın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Herkesin empati yapması gerçekten önemli. Bu görüntü bize müthiş bir empati yapma imkanı verdi. İnsanın gözlerinin görmeyişi, hareket kabiliyetini kısıtlıyor. Zor bir ortamda bunu empati yaparak gördük. Toplum olarak zihnimizdeki engelleri kaldırdığımızda, onların işini biraz daha kolaylaştırmış olacağız. Engelli olmayan her bir vatandaşımız bir engelli adayı. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin." dedi.

Başkan Ok da kendilerine yol gösteren kimse olmaması halinde çaresiz, aciz, zavallı ve hiçbir şey yapamayacak durumda olduklarına dikkat çekti: "Sadece gözlerimizin yokluğuyla hiçbir şey yapamayacak bir haldeyiz. Onun için sağlığımızın kıymetini, engelli kardeşlerimizin halini gerçekten anlamak lazım. Bazı şeyleri yaşamadan, empati yapmak mümkün değil."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.