Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet'ten plaka uyanıklarına uyarı

Başkent’te denetimlerden kaçmak amacıyla araçların tescil plakalarını tahrip eden sürücülerin sayısı son dönemde artış gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emniyet'ten plaka uyanıklarına uyarı
 Başkent’te denetimlerden kaçmak amacıyla araçların tescil plakalarını tahrip eden sürücülerin sayısı son dönemde artış gösterdi. 

Plakalarında kazıma yoluyla harf ve rakam eksilten ya da boya ile tescil plakalarını tahrip eden sürücülerin araçlarına ait fotoğraflar, sosyal medyada paylaşılıyor. Emniyet yetkilileri ise plaka uyanıklarını uyardı: “Araçlar anında trafikten men ediliyor.”

 

Ankara’da şehrin birçok noktasındaki MOBESE, KGYS ve hız ölçüm radarlarının yaptığı denetimlerine yakalanmamak amacıyla araçlarının plakalarını boyayan, kapatan ya da harf ve sayı grubunun okunmaması için çeşitli kaplamalarla değiştiren sürücülerin sayısı her geçen gün artıyor. Ankara trafiğinde dikkat çeken bu gelişmeye ilişkin fotoğraflar, sosyal medyadaki ‘Ankara Çevirme Radar’ isimli grupta da sıklıkla paylaşılıyor. Bazı sürücüler kaplama işini abartarak harf grubuna yaptıkları eklemelerle isimlerini plakaya yazarken, kanunlara aykırı olarak yapılan bu işlemleri fotoğraflayan sürücüler, sosyal medyada duruma büyük tepki gösteriyor.

 

CEZAİ İŞLEM VE TRAFİKTEN MEN

Plakalarını kapatan araçların fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Ankaralı sürücüler, “Sivil polis süsü veriyorlar”, “82 radarından kaçmak için tinerle plakayı siliyorlar” ifadeleriyle durumdan şikayetçi oldu. Emniyet yetkilileri ise, plakasını kapatanlara, harf ya da rakam grubunda tahribat yapanlara Karayolları Trafik Kanunu’nun 23. maddesi gereğince 88 TL’lik trafik cezası kesildiğini belirterek, “Ekiplerimiz, plakasını kapatan ya da tahribat yapan araçları tespit ettiğinde cezai işem uyguluyor. Plakalarındaki eksikliği ya da tahribatı tespit edilen noktada düzeltmeyen araçlar ise anında trafikten men ediliyor ve eksikliğini giderene kadar trafiğe çıkmasına izin verilmiyor” uyarısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.