Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Emniyete hibe makam aracı’ haberine Polsan'dan yalanlama

Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Bucak, “Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nca Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 2 adet makam aracı hibe edildiği” türünden çıkan haberleri yalanladı. Bucak, "Sandığımıza...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Bucak, “Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nca Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 2 adet makam aracı hibe edildiği” türünden çıkan haberleri yalanladı. Bucak, "Sandığımıza zarar verme maksatlı bu tür haberleri yayımlayan ve yayımlatan kuruluşlarla ilgilide her türlü hukuki, cezai ve tazminat talepli girişimlerde bulunulacaktır." dedi.

Başkan Muammer Bucak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, POLSAN nezdinde herhangi bir araştırma yapılmadan yayımlanan bu tür asılsız ve maksatlı haberlerin itibarı zedelemeye, ortakların sandığa duyduğu güveni sarsmaya ve zarar vermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Bucak, “Polis Bakım ve Yardım Sandığı bugüne kadar Emniyet Genel Müdürlüğü’ de dahil hiçbir kişi veya kuruluşa araç v.s. hibe etmemiştir.” diyerek, şöyle devam etti: "Köklü ve büyük bir kuruluş olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı, 1952 yılında Emniyet Teşkilatı Mensupları arasında yardımlaşma ve dayanışma amacıyla kurulmuştur. Üyelik ihtiyari olmasına rağmen, maksimum üye memnuniyeti esasıyla hizmet veren Sandığın 95 bine yakın üyesi bulunmaktadır. Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın tüm iş ve işlemleri kuruluş kanununa, tüzüğüne, yönetmeliklerine uygun olarak yerine getirilmektedir. Ortakları arasında eşitlik prensibine azami özen gösteren Sandığımız; ölüm, yaralanma, maluliyet gibi istenmeyen durumlarda üyeleri ve ailelerine destek olmakta, üyelerinin Sandığa emanet ettikleri cüz’i birikimlerini zamana karşı korumakta ve emekliliklerinde ilave bir yardım sağlamak üzere nemalandırmaktadır. Bireylerin en temel ihtiyaçlarından olan konut ve taşıt alımları ile diğer maddi ihtiyaçların teminine yönelik uygun alternatifler üretmekte, ihtiyaçlar için belli limit ve vadelerle üyelerine düşük faizle borç desteği sağlamaktadır."

POLSAN’IN İLK 9 AYDAKİ YARDIMI

Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın 2013 yılının ilk 9 ayındaki yardımlarını ise Bucak, "868 kişiye ortalama kişi başı 45 bin TL, üye vefat yardımı 62 kişiye ortalama kişi başı 35 bin TL, eş vefatı yardımı 24 kişiye ortalama kişi başı 7 bin 500 TL, üye çocuk vefatı yardımı 54 kişiye ortalama kişi başı 2 bin TL, kısmi ve tam maluliyet yardımı 35 kişiye ortalama kişi başı 7 bin 500 TL, zati demirbaş ve kayıtlı tabanca sigortası 60 kişiye ortalama 600 TL yardım yapmış ve 95.000 ortağımızın en az % 50 sine, değişik ihtiyaçlarını karşılamak için başvuruları üzerine sandık olarak kredi verilmiştir" diye paylaştı.

Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Bucak, son dönemlerde Polsan yönetiminin çağın gereklerine göre hareket edebilme kabiliyetine sahip, ortakların menfaatleri yönünde hareket eden bir Sandık oluşturma çabasıyla uygulamaya koyduğu ve koyacağı projelerin bazı kesimleri rahatsız etttiğini öne sürdü.
Bucak, “Güzel gelişmeleri istemeyen ve iyi niyetli olmayan bu insanlar maksatlı yayınlar yaparak, zihinleri bulandırmaya ve olmayan şeyleri var gibi göstermeye çalışmaktadır. Basın yayın organlarında çıkan yanlış ve çarpıtma bilgilerin arkasında hep aynı kişiler bulunmaktadır.Gecesi gündüzü olmayan ve tek vazifesi asayişi sağlamak olan emniyet teşkilatı mensuplarının kurmuş olduğu bir yardımlaşma sandığına karşı bu kadar pervasız yalan ve yanlış bilgiler veren ve bunları araştırmadan yayınlayan medyayı hayret ve şaşkınlıkla seyrediyoruz.” dedi.

"HUKUKİ GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ"

Polis Bakım ve Yardım Sandığı’nın, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı çalıştığı, yaptığı iş ve işlemlerin faaliyet raporlarında açıkça yer aldığını vurgulayan Bucak, “Ayrıca Sandığa ve iştiraklerine ilişkin bütün bilgiler Sandığın web sitesinde kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Sandığımıza zarar verme maksatlı bu tür haberleri yayımlayan ve yayımlatan kuruluşlarla ilgilide her türlü hukuki, cezai ve tazminat talepli girişimlerde bulunulacaktır.” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.