Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emniyet Müdürü suikastı sonrasında çatışmada yakalananların duruşması yapıldı

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralandığı, yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit düştüğü suikastın ardından Genç ilçesinde yaşanan çatışmada sağ yakalanan 2 kişi hakkında açılan davanın...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in yaralandığı, yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit düştüğü suikastın ardından Genç ilçesinde yaşanan çatışmada sağ yakalanan 2 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

Bingöl'de geçen yıl meydana gelen suikastten bir saat sonra Genç ilçesi çıkışında öldürülen kişilerle aynı araçta olan Erhan Şenyuva ve o araca öncülük eden Ali Kılıçgedik hakkındaki savcılık soruşturması tamamlanarak dava açılmıştı. Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şenyuva ve Kılıçgedik suikasttan sorumlu tutulmazken haklarında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 12'şer yıl hapis istenmişti.

Sanıklar hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Güvenlik gerekçesi ile farklı illerde bulunan sanıklar, mahkemeye SEGBİS'le katıldı. Sanıklar, savcılık savunmasını tekrar ederek tahliyelerini istedi. Daha sonra avukatlar savunma yaparak müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Yapılan savunmalar sonrasında mahkeme heyeti, duruşmanın 4 Haziran'a ertelenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.