Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerden 'geçinemiyoruz' eylemi

Beyoğlu'nda toplanan DİSK üyesi bir grup emekli, yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle hükümeti protesto etti. Kendileriyle ilgili bugüne kadar yeterli düzenlemelerin yapılmadığından şikayet eden emekliler, bir süre oturma eylemi yaptı.Galatasaray...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emeklilerden 'geçinemiyoruz' eylemi
Beyoğlu'nda toplanan DİSK üyesi bir grup emekli, yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle hükümeti protesto etti. Kendileriyle ilgili bugüne kadar yeterli düzenlemelerin yapılmadığından şikayet eden emekliler, bir süre oturma eylemi yaptı.

Galatasaray Meydanı'nda 17.00 sıralarında toplanan DİSK EmekliSen üyesi bir grup, emeklilerin yaşadığı sorunlar ve emeklilerle ilgili yeterli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle hükümeti protesto etti. Ellerinde 'İntibak yasası yeniden yapılandırılsın', 'Sağlıktaki kesintilere son' yazılı pankart taşıyan grup, sloganlar eşliğinde oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan DİSK Emekli Sen İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Rahime İldemir Bayrak, "Zira iktidar seçim sürecinde Anayasayı ve yasaları yok saydı. Devlet olanaklarını pervasızca kullandı yetmedi iktidarını sürdürmek için provokasyonlara başvurmaktan da geri kalmamıştır. bütün bunlara rağmen halk AKP'yi sandıkta iktidardan indirmiştir. Bunlar tüm mağdurları yok sayarken, muhalefet edenleri yok sayarken emeklileri de bir kez daha yok saymıştır. Defalarca söz vermesine rağmen AKP, 13 yıldır parlamento çoğunluğuna rağmen emeklilerin yaşam düzeyinin insanca yaşayacağı seviyeye çıkarılmasını sağlayacak gerçek anlamda bir intibak yasasını çıkarmadı. Ülkenin büyümesinden emekliye pay verilmemiştir. Aldığı emekli aylığıyla geçinemediği için başka iş yerlerinde çalışan emeklilerin maaşlarından yüzde 15 ayriyeten vergi almıştır. Emeklilerin birlikte zaman geçirecekleri aktivitelere katılabilecekleri sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecekleri mekanlar kurmadılar. Emeklileri kahve köşeleriyle evlere hapsetti. Sosyal devlet olmanın gereği yaşlı, hasta ve kimsesiz insanların evlerinde bakım ve temizliklerini yapacak düzenlemeler yapmadı." ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından grup bir süre daha oturma eylemine devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.