Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli olan doktor, aylık gelirinin yüzde 75'ini kaybediyor

Türkiye’de doktorların, emekli olduklarında aylık gelirinin yüzde 75’ini kaybettiği bildirildi. Emekli olan hemşire ve ebelerin aylık gelirlerinin yüzde 55’ini, diğer sağlık çalışanlarının isea yüzde 42’sini kaybettiği belirtildi....

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli olan doktor, aylık gelirinin yüzde 75'ini kaybediyor
Türkiye’de doktorların, emekli olduklarında aylık gelirinin yüzde 75’ini kaybettiği bildirildi. Emekli olan hemşire ve ebelerin aylık gelirlerinin yüzde 55’ini, diğer sağlık çalışanlarının isea yüzde 42’sini kaybettiği belirtildi. Türk Sağlık-Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması gibi sağlık çalışanlarının bir talebi hakkında hiçbir adım atılmadığını söyledi. Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Mutlu, çalışanların sadece yüzde 1’inin emekli maaşıyla geçinebileceğini düşündüğünü, yüzde 57’sinin zorunlu ihtiyaçlarının büyük bölümünü karşılayamadığını söylediklerini ifade etti.

Yıllarca özveriyle hizmet üreten sağlık çalışanlarının emeklilikte sefalete mahkum edildiğini aktaran Mutlu, “Bu nedenle de sağlık çalışanlarımız, emeklilik günlerini endişeyle bekliyorlar. Zorlu geçen ve uzun süren bir çalışma hayatının ardından alınan maaşla sıkıntı çekmeden hayatını sürdürebilmenin tanımı olan emeklilik, ne yazık ki sağlık çalışanları için bir hayal olmuştur. Emekliliğin sağlık çalışanlarına zehir olmaması için yapılacak tek bir yol vardır, o da döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır. Sağlık Bakanlığı ve hükümet, bir an önce bu konuyu gündemine almalıdır.” dedi.

Sağlık çalışanlarının en büyük kesimini oluşturan ebe, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının, çalışma hayatlarından memnuniyetlerinin son derece düşük olduğunu da belirten Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mutlu, “Ekonomik sıkıntı ve çalışma şartı nedeniyle sağlık çalışanları bugün tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır. Sağlık çalışanına şiddet, tahammül edilemez boyutlara ulaşmıştır. Bu nedenle biz, sağlık çalışanları ile ilgili onların memnuniyetlerini arttırıcı düzenlemeler yapılmasının zaruret olduğunu söylüyoruz. Önümüzdeki yasama döneminde bazı düzenlemelerin yapılacağı, Sağlık Bakanı tarafından ifade edildi. Umarız bu düzenlemeler tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçirilir, ayrımcılık ve adaletsizlik olmaz. Bizim temel beklentimiz budur. İcraatın içinden olmayan düzenlemelere karnımız tok. Sağlık çalışanları artık az laf, çok iş görmek istiyor.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.