Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elçi’nin Vurulduğu Yerde İnceleme Yapan Heyete İkinci Saldırı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve beraberindeki ekibe, Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği alanda yaptıkları inceleme sırasında, ikinci kez silahlı saldırı düzenlendi.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Elçi...

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2015 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elçi’nin Vurulduğu Yerde İnceleme Yapan Heyete İkinci Saldırı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve beraberindeki ekibe, Tahir Elçi’nin hayatını kaybettiği alanda yaptıkları inceleme sırasında, ikinci kez silahlı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Elçi ve iki polisin şehit olduğu bir polis memuru ve bir gazetecinin de yaralandığı olayla ilgili olarak bugün sabah saatlerinde beraberinde bir başsavcı vekili, bir cumhuriyet savcısı, Baro yönetiminden avukatlar ve olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte saat 06.15 sularında inceleme başlattıklarını söyledi.

Solmaz, "İncelemeler sırasında saat 06.50 sularında olay yerine yönelik silah sesi duyulduğu ve heyeti korumakla görevli kolluk görevlilerince karşılık verildiği, akabinde olay yeri incelemelerine devam edildiği, saat 07.10 sularında heyetimizin bulunduğu yere çok yakın bir mesafede zırhlı kobra aracının yakınına atılan patlayıcının infilak etmesi üzerine olay yerinden uzaklaşmak zorunda kalınmıştır. Güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan sıcak çatışma nedeniyle inceleme çalışmalarına devam etmenin can güvenliği açısından risk oluşturması nedeniyle olay yeri inceleme çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlanarak heyete ve koruma görevlilerinde herhangi bir yaralanma olmadan Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dönüldüğü hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.