Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ'da Cumhuriyet coşkusu

Elazığ'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.Elazığ Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama törenine Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ'da Cumhuriyet coşkusu
Elazığ'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Elazığ Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama törenine Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ile askeri ve mülki erkan katıldı. Çeşitli okullardan öğrencilerin katıldığı tören, Vali Koçak, Belediye Başkanı Selmanoğlu ve Kolordu Komutanı Korgeneral Akbaş'ın vatandaşları ve katılımcıları selamlaması ile başladı.
Selamlama merasimi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Koçak yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutladığımız bu günde sizlerin çok iyi bildiğiniz tarihi gerçekleri bir kez daha anlatmayacağım. Hiç şüphesiz Cumhuriyetimizin kuruluşu ve ülkesindeki eşsiz istiklal mücadelesi, hepimizin haklı gururu, milli birliğimizin ve kardeşliğimizin beratı, geleceğimizin de teminatıdır." dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet ile ilgili şiir okundu, Elazığ Belediyesi mehter takımı sahne aldı. Mahalli halk oyunlarının sergilenmesinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlaması askeri tören geçişi ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.