Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ'da 'Barış Bloku' kuruldu

Elazığ’da KESK’in öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler ‘Barış Bloku’ kurdu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Edibe Şahin, "Topyekün savaş açılan bir yerde ancak çok büyük...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ'da 'Barış Bloku' kuruldu
Elazığ’da KESK’in öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler ‘Barış Bloku’ kurdu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Tunceli Milletvekili Edibe Şahin, "Topyekün savaş açılan bir yerde ancak çok büyük güçlü bloklar oluşturarak bu savaşı durdurabileceğimizin farkındayız.” dedi.

Blok ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantısına HDP Tunceli milletvekilleri Edibe Şahin, Alican Önlü ile HDP, DBP ve Emek Partisi Elazığ il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Edibe Şahin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye’de ve Ortadoğu’da yaşayan herkesin en büyük ihtiyacı barıştır. Yani bizim yaşam nedenimiz bizim soluk almamız. Bugün yaşadığımız bu coğrafyada, Ortadoğu’da Türkiye’de hepimizin en elzem ihtiyacı barış. Onun için geçmişten bugüne yaşadıklarımıza karşı barış ile ilgili birçok örgütlenme birçok girişim, imza kampanyası gibi her türlü çalışma oldu. Ama bugün artık ‘Barış Bloku’ diyoruz. Çünkü artık topyekün savaş açılan bir yerde ancak çok büyük güçlü bloklar oluşturarak bu savaşı durdurabileceğimizin farkındayız. Çünkü biz Türkiye’de yaşayan farklı dillere, dinlere, inançlara, kimliklere sahip olan çoğulcu bir ülkenin insanlarıyız. Şimdiye kadar sürekli bu ülkede tekçi zihniyetler hakim kılınmaya çalışıldı. Ve bütün diğer kimlik ve inançlar inkar edildi, yok sayıldı. Bugün geldiğimiz nokta aslında Türkiye’de yok sayılanların bir avuç savaş açanlara karşı kendilerini var etme, yaşamsal kılma mücadelesidir. Barış bloku da bugün bunun adıdır, başka bir şey değildir.”

Kurulan ‘Barış Bloku’ ile ilgili bilgi veren İnsan Hakları Derneği Elazığ Şube Başkanı Behzat Hazır, amaçlarını şöyle anlattı: "Blokumuzun hedefi temel savaş kışkırtıcılarının karşısına barış cephesini örmek, ülkenin içinde ve Ortadoğu’da barışı savunmaktır. Savaşı ülke sınırları içine taşımayı göze alan kışkırtıcıların aksine barışı ülke sınırlarının dışına taşımaktır. Barış blokumuz ülke içinde barıştan yana geniş halk kitlelerini harekete geçirme, ülke sınırları ötesinde ve uluslararası alanda örgütlenmiş sivil barış insiyatifleri ile işbirliği yaparak ülkemizi ve bölgemizi bu ölüm çemberinden çıkartma çabası içinde olacaktır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.