Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ Yavuz Selim Koleji öğrencilerinden Soma’ya yardım

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 kişinin öldüğü maden faciasının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Elazığ Yavuz Selim Koleji öğrencileri de gelirini ölen işçilerin ailelerine bağışlamak üzere bir hayır kermesi düzenledi. Yavuz Selim...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ Yavuz Selim Koleji öğrencilerinden Soma’ya yardım
Manisa’nın Soma ilçesinde 301 kişinin öldüğü maden faciasının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Elazığ Yavuz Selim Koleji öğrencileri de gelirini ölen işçilerin ailelerine bağışlamak üzere bir hayır kermesi düzenledi.

Yavuz Selim koleji 10-A sınıfının öncülük ettiği kermese okul öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. Kermeste öğrencilerin evlerinde hazırladıkları yiyecekleri satarak elde edilen geliri Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla ölen maden işçilerinin ailelerine gönderilecek. Bu ateşin sadece düştüğü yeri değil tüm yürekleri yaktığını belirten okul öğretmenlerinden Recep Korkmaz, "Soma’da yaşanan elim maden kazasından dolayı öğrencilerimiz çok üzüldüler. Maden kazasında şehit olan vatandaşlarımızın aileleri ve çocukları için neler yapabileceklerini düşündüklerinde akıllarına kermes ve yardım düzenleyebilecekleri geldi. Öğrencilerimiz bir hafta boyunca aileleri, arkadaşları ve yakınlarından şehit olan vatandaşlarımızın aileleri için yardım topladılar. Bu toplanan para belki deryada ufak bir katre ama bakıldığında bir ailenin bile yaralarını sarmak için iyi olabileceği düşüncesindeyiz.” şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinden Osman Alişer ise maden faciasının meydana geldiği gece uyuyamadıklarını belirterek “Bu faciadan sonra arkadaşlarımızla neler yapabileceğimizi düşündük. Konuyu ailelerimize açtık. Ailelerimizin desteği ile bu kermesi düzenleyerek Soma’da şehit düşen madencilerimizin aileleri için yardım topladık. Tabi topladığımız bu yardım ne kadar faydalı olur bilemeyiz ama en azından bir katkı yapmak istedik. Onların acılarını paylaşıyor ve yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz.” dedi.

Toplanan yardımlar Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Soma'da şehit olan işçilerin yakınlarına ulaştırılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.