Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmekten bu da çıktı! Mideniz kaldırmayabilir...

Dev marketler zincirinin Esenler şubesinden aldığı ekmeğin içinden fare başı çıkan tüketicinin şikayeti üzerine ekmeği üreten fırın yetkilisi H.O. hakkında "Dikkat veya özen yükümlülüğüne aykırı davranma sonucu tüketilecek şeylere zehir katma veya bozma" suçundan dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ekmekten bu da çıktı! Mideniz kaldırmayabilir...
Savcılık H.O'nun 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyor.

Şikayetçi M. A., 8 ay önce 16 yaşındaki kızını evlerinin yakınındaki markete 10 ekmek alması için gönderdi. M. A., eve getirilen 10 ekmekten bir tanesinin içinde parçalanmış bir farenin pişmiş olduğunu gördü ve fotoğraflarını çekti. Mahsum A., ekmeği ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın labaratuvarına göndererek tahlil yaptırdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın labaratuvarı "Pişmiş ekmek içinde hamura yapışık şekilde fare başı tespit edilmiştir"şeklinde muayene ve analiz raporu hazırladı. Bunun üzerine M. A. Bakırköy Cumhuriyet Basşavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"FARENİN BAŞI EKMEKTE ÇIKMIŞSA DİĞER YERİ NEREDEDİR"

Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında emniyette ifadesi alınan şüpheli H.O.,kendini şöyle savundu: "İlk defa böyle bir olay ile karşılaşıyoruz. İmalathanemizde her türlü denetim raporlarımız ve ilaçlama raporlarımız mevcuttur. Esenler'in sayılı fırınlarından bir tanesiyiz. İmal ettiğimiz ekmek içerisinden fare başı çıkması imkansızdır. Farenin başı ekmekte çıkmış ise farenin diğer yeri nerededir. Üzerimize suç ve iftira atan vatandaş bunu açıklasın. Bu olay tamamen bize kurulmuş komplodur. Vatandaşın ekmeği başka yerden almadığı ne malum. Bu olay işletmemize karşı bir karalama kampanyasından başka birşey değildir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum."

FIRINCININ BİR YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Soruşturma sonucunda fırının yetkilisi H.O. hakkında "Dikkat veya özen yükümlülüğüne aykırı davranma sonucu tüketilcek şeylere zehir katma veya bozma" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi.

DAVANIN İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Davanın ilk duruşması geçtiğimiz günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık H.O. katılmazken, şikayetçi M.A. hazır bulundu. M. A. duruşmada, "Ekmeğin içinden fare yavrusu çıktı. Ben ekmeği analize götürünceye kadar sadece başı kalmıştı. Şikayetçiyim" dedi. Mahkeme usulüne uygun tebliğe rağmen gelmeyen sanık H.O.'nun duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.