Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim sendikalarından müdür tasfiyeleri hakkında suç duyurusu

Balıkesir'de Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen şube başkanları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki müdür atamalarında usulsüzlük ve adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle ilçe Milli Eğitim müdürleri hakkında Balıkesir Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim sendikalarından müdür tasfiyeleri hakkında suç duyurusu
Balıkesir'de Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen şube başkanları, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki müdür atamalarında usulsüzlük ve adaletsizlik yapıldığı gerekçesiyle ilçe Milli Eğitim müdürleri hakkında Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Balıkesir Adliyesi önünde açıklama yapan sendika temsilcileri, adaletsizliğe dikkat çekip duruma tepki gösterdi. Puanlama sisteminde yaşanan haksızlığı dile getiren Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran, işin peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Suç duyurusundan önce adliye önünde sendika yöneticileri ve üyelerle birlikte açıklama yapan Kuran, Resmî Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararnamelerde okul ve kurum müdürleri, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı görevlerinin 2014-2015 ders yılı bitimi itibariyle sona erdiğini söyledi. Dört yıllığına yeni görevlendirmelerin yapılacağını belirterek, puanlama hakkında bilgi verdi. Puanlama sisteminde yaşanan çarpıklıklara değinen Kuran, "Bir okul müdürü, şu anda ilçenin birinde Milli Eğitim müdürü olarak görevlendirilmiş ve yeni görevlendirilecek olan okul müdürlerini belirliyor ancak aynı şahıs, kendi çalıştığı okulun müdürü olduğu ilçede okul müdürlüğüne layık görülmüyor, yani 75 puan alamıyor." dedi. Sendikalarına üye bir okul müdürünün, iki bakandan başarı belgesi olmasına rağmen okul müdürlüğüne layık görülmediğini ifade eden Kuran, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Kimler suçlu ise adalet önünde hesap vereceklerdir. Onun için tespit ettiğimiz bu yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Hiç kimsenin yaptığı yanında kâr kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdurrahman Bulut da yaptığı açıklamada, okul müdürleriyle doğrudan muhatap olan ve onlarla çalışan eğitim emekçileri, öğrenciler ve okul aile birliği olmasına rağmen esas belirleyici olarak 60 puanı Milli Eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu müdür yardımcısının verdiğine dikkat çekti. Bu durumun eşitlik ve hakkaniyet ilkesiyle tamamen çeliştiğini ifade ederek, "Yapılan bütün değerlendirmelerin sonucunda 136 müdür, 75 ve üzeri puan alarak bu değerlendirmeyi geçmiştir. Bu değerlendirmeye göre hiçbir hakkaniyet ilkesi gözönüne alınmamıştır. Okul müdürü olarak görev yapan ve şu anda ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ramazan Bey, kendi çalışanları tarafından puanlandırılmıştır. Ayrıca okula gitmeyen, Milli Eğitim'de görevli olan Mustafa Solak ve aynı şekilde Hüseyin Aşık, okullarında çalışmamalarına rağmen okullarında ve Milli Eğitim'de aldıkları puanlar yeterli olarak görülmüştür. Eğitim-Sen üyelerinin aldıkları puanlar ortadadır. Bu durum, hakkaniyet ve adalet ilkesiyle çelişmektedir. Okullardaki çalışma barışını bozacaktır." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.