Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim Sen: Rotasyon sürgündür, kabul edilemez

Sevgi Yolu’nda basın açıklaması yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Milli Eğitim’deki okul müdürlerine uygulanan rotasyonun öğretmenlere de uygulanacağını iddia etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimdeki sorunları...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim Sen: Rotasyon sürgündür, kabul edilemez
Sevgi Yolu’nda basın açıklaması yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Milli Eğitim’deki okul müdürlerine uygulanan rotasyonun öğretmenlere de uygulanacağını iddia etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimdeki sorunları çözmek yerine öğretmenleri hedef alan adımlar attığını ifade eden yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, “Milli Eğitim Bakanlığı, sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitimcilerin çalışma ve yaşam koşullarını zorlaştıran adımlar atmaktadır. Böylesi bir dayatmanın adı dünyanın her yerinde sürgündür ve kabul edilmesi mümkün değildir.” dedi.

Torba Yasa’nın ardından öğretmenlere uygulanacak rotasyonun netleşmeye başladığını kaydeden Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, okullarda yeni bir kitlesel tasfiye için düğmeye basıldığını söyledi. Öğretmenlerin istekleri dışında rotasyona zorlanmasının açıkça sürgün anlamına geldiğini kaydeden Gün, “MEB rotasyon uygulamasının ekonomik, sosyal, psikolojik, insani boyutları hesap edilmiş midir? MEB bugüne kadar her konuda olduğu gibi bu konuda da üzerinde yeterince çalışmadan yandaş sendika dışındaki sendika görüşlerini sorma zahmetine girmeden hareket etmiştir. MEB’in zorlamasıyla on binlerce eğitimcinin rotasyona tabi tutulmak istenmesi her konuda olduğu gibi bu konuda da siyasal referansların, yandaş sendikanın isteklerinin belirleyici olmasını gündeme getirecektir. Eğitimde hiçbir gerekçe eğitimcilerin okuttuğu öğrencisinden, oturduğu mahallesinden kopararak zorla başka yere gönderilmesini haklı çıkarmaz. Bu uygulama sürgün anlamına gelecek, daha çok mağduriyetler yaşanmasına sebep olacaktır. Böylesi bir dayatmanın adı dünyanın her yerinde sürgündür ve kabul edilmesi mümkün değildir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.