Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim kurumuna baskın yapan memurlardan lazerli denetim

Bahçelievler’de bulunan Safiye Sultan Fatih Koleji'ne sabah saatlerinde polis eşliğinde denetim memurları geldi. Katları gezen ve planları inceleyen memurların daha öncekilerin aksine koridor ve merdivenleri metre yerine lazerle ölçmesi dikkat...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim kurumuna baskın yapan memurlardan lazerli denetim
Bahçelievler’de bulunan Safiye Sultan Fatih Koleji'ne sabah saatlerinde polis eşliğinde denetim memurları geldi. Katları gezen ve planları inceleyen memurların daha öncekilerin aksine koridor ve merdivenleri metre yerine lazerle ölçmesi dikkat çekti. Denetim yapıldığını haber alan veliler de okula gelerek yaşananlara tepki gösterdi.

Safiye Sultan Fatih Anadolu, Fen ve Anadolu Öğretmen Lisesi’ne polis eşliğinde gelen gıda, tarım, SGK, maliye ve itfaiye ekipleri okul görevlileri tarafından karşılandı. Okul avukatları memurlara gerekli belgeleri olup olmadığını sordu. Memurlar genel bir belge ile denetim yapmak isteyince avukatlar karşı çıktı. Denetime ilişkin izin belgelerini bir türlü göstermek istemeyen görevliler ile avukatlar arasında bir süre tartışma yaşandı. Avukatların itirazlarına rağmen memurlar denetime başladı.

ÖLÇÜM LAZERLE YAPILDI

Okulda denetim yapan memurların bu kez metre yerine lazer kullanması dikkat çekti. Binanın planlarını inceleyen memurlar katları tek tek gezerek ölçüm yaptı. Memurların koridorları ve merdivenleri ölçerken lazer kullanması dikkat çekti. Daha önce denetime gelen memurlar ölçümlerde metre kullanmıştı.

'DENETİM HUKUKSUZ'

Kurum avukatlarından Furkan Çevik, yapılan işlemin hukuksuz olduğunu söyledi. Denetime gelen memurlardan görevlendirme yazısı istediklerini kaydeden Çevik, "Biz tabi yaptıkları denetimlerin hukuksuz olduğunu polis nezaretinde denetim yapamayacaklarını ama bu şekilde gelmeye devam ediyorlar. Bizde kurumumuzun haklarını korumak adına gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Görevlendirme yazılarının olup olmadığını söyledik ‘bize görevlendirme yazılarının olduğunu fakat size göstermeyeceğiz’ dediler. Denetimlerini yaptılar ve sonucunda herhangi bir eksiklikle karşılaşamadılar. Zaten kurumumuz 2 senedir denetimlerden geçiyor. Ama bence polis eşliğinde gelerek bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Hiçbir eksiklik bulmadılar. İşte ince ayrıntılarla bir santim, 10 milim belki herhangi bir sıkıntı vardır da bizde bunları iletiriz. Belki yukarıdan takdir alırız düşüncesiyle yapıyorlar diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

VELİLER DESTEĞE GELDİ

Denetim yapıldığını duyarak okula destek için gelen velilerden İbrahim Topal çocuklarının 5 yıldır bu okulda eğitim aldığını söyledi. Denetim yapılan okulda bugüne kadar kötü niyetli hiçbir olayın olmadığını kaydeden Topal, şöyle konuştu: “Böyle bir şey olsa ben çocuğumu bu okulda bir dakika bile tutmam. Bu öğretmenler gecesini gündüzüne katıyorlar buyurun gelin diyorlar çocuklarla ilgileniyorlar. Ve kendi özel hayatlarından vazgeçiyorlar. Bu işleri yapıyorlar. Ve iyi bir nesil yetiştirmek için uğraşıyorlar. Fakat gel gör ki bugün burada 6-7 tane grup geliyor bir takım içler yapmaya çalışıyorlar. Ne yaptığını anlamıyorum zaten anlamakta istemiyorum. Hiç bir şey olacağını hiçbir şey çıkmayacağını zannetmiyorum. Sonuçta bu grupların tertemiz olduğunu ispatlamış olacaklar sonuçta bizde böyle olduğunu görmüş olacağız veli olarak. Fazla konuşmak istemiyorum Allah yar ve yardımcısı olsun bu insanların biz her zaman bu insanları destekleyeceğiz her zamanda arkalarında duracağız. Bir veli olarak hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz sinmeyeceğiz. Böyle devam edeceğiz.”

Öğrenci velisi Sinem Kahraman ise, “Zihin tutulması var. Başka da söylenecek bir laf bulamıyorum. 3 tane kızım bu okuldan mezun oldu. Çocuklarımı bu okula verirken herhangi bir endişe ve tereddüt yaşamadım. Başka bir eğitim kurumuna evladımı teslim etmek istemedim. Türkiye'nin başka yerlerinde eksik olan okullara rağmen kurumumuza yapılan denetimlerin hukuksuz olduğunu düşünüyorum.” dedi.

"EMRİ VERENLERİN İÇİNDE ÇOCUKLARI BURADA OKUYANLAR VAR"

Okula kayıt yenilemek için geldiğini aktaran veli Ali Hekimoğlu, yaşananlar karşısında tepki gösterdi. Denetim yapılan okulda çocuklarının eğitimine devam ettiğini anlatan Hekimoğlu, "Yani okulların denetlenmesi gerekiyorsa en son bu okulların denetlenmesi lazım. Basından da okuyoruz buradan yetişmiş bir tane terörist varsa bir tane kanun dışı iş yapan varsa göstersinler. Ben burada 5 tane çocuk okuttum Allah razı olsun hepsinin ahlakından da edebinden de terbiyesinden de memnunuz. Çevremizde okutanlar var. hatta hatta çok özür dilerim bugün emri verenlerin içinde çocukları burada okuyanlar var. Kaç tanesi terörist tabi biz bilemiyoruz. Onlar kendileri daha iyi bilirler bugün bakın sabahleyin duyduk 4 tane şehidimiz var. Eğer ki bu okullarımızın denetlenmesi şehitlerimizden daha önemliyse bizde takdirlerine bırakıyoruz onların. Diyecek bir şeyimiz yok geldik kapıda polis nezaretinde bence böyle bir şey hiç etik değil yani. Bunda bir yanlış var ben her halde bir yanlış yönlendirme var idarecileri bu hatadan dönülmesi lazım. Milli Eğitim Bakanımız herhalde okulları biliyordur. Bugün denetlenecekse yazık şu devlet okullarında 60-70 kişilik sınıflar, su akan sınıflar, tuvaletleri bozuk, kapıları kırık , öğretmeni olmayan yerler yani buraları denetlemenin yanında bunlar yapılsa yardım edilse çok daha iyi olur." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.