Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Egemen Bağış: Sert çıkışlarımız aslında o raporların tonuyla alakalıdır

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son ilerleme raporun objektif olmasının Türkiye tarafındaki tepkilerin de tonunu değişmesine neden olduğunu söyledi. Bağış, "AB’nin bazı raporlarına sert çıkışlar göstermemiz...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, son ilerleme raporun objektif olmasının Türkiye tarafındaki tepkilerin de tonunu değişmesine neden olduğunu söyledi. Bağış, "AB’nin bazı raporlarına sert çıkışlar göstermemiz o raporların aslında tonuyla alakalıdır. Ama bu raporun objektif olması da bizim tepkilerimizin de tonunu belirlemiştir." dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara’daki görev süresi dolan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert'in onuruna bir veda yemeği verdi. "Türk AB ilişkilerine çok önemli katkılarda bulunmuş bir dostumuza veda etmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız." sözleri ile başladığı konuşmasında Ripert’in üç yıl aradan sonra müzakere faslının açılmasında oynadığı rolden söz ederek, Fransız diplomata teşekkür etti. Moskova’da da Türk-AB ilişkilerinin bir dostu olacağını bilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bağış, geçtiğimiz hafta yayınlanan İlerleme Raporu için ‘‘Raporun içeriği, Türkiye’de 'yandı bitti kül oldu, her şey kötüye gidiyor' çaresizliği içerisinde bir takım mesajlar vermeye çalışanlara da şamar gibi döndü. Rapor, Türkiye’nin reform kararlılığı teyit etmiş oldu. Tabii ki her ülkede olduğu gibi eleştirilebilecek bazı konuları da gündeme getirdi. Raporlar ülkelerin fotoğraflarını çekmektir. Bunun objektif ve yapıcı bir dille dile getirilmesi farklı, geçtiğimiz yıllarda gördüğümüz gibi daha tepeden bakan bir dille anlatılması farklıdır. Son raporu biz Türkiye’nin AB ilişkilerinde ilerlemesine vesile olacak bir rapor olarak görüyoruz. Zaman zaman AB’nin bazı raporlarına sert çıkışlar göstermemiz o raporların aslında tonuyla alakalıdır. Ama bu raporun objektif olması da bizim tepkilerimizin de tonunu belirlemiştir." sözlerine yer verdi.

"SIRADA 23. VE 24. FASILLAR VAR"

22. Faslın 5 Kasım’da Brüksel’de açılmasıyla birlikte Türkiye-AB ilişkilerin bir düzene gireceğini beklediklerini kaydeden Bağış, "Mantıksız, gereksiz ve anlamsız siyasi engellerin kalktığı bir dönemi hep birlikte yaşayacağımızı ümit ediyoruz." dedi. Komisyonun raporda 23 ve 24. fasılların açılması çağrısına da değinen Bağış, sadece tek bir ülkenin itirazına takılan iki faslın açılmamasının raporda yer alan eleştirilerin yüzde 90’ına neden olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE’NİN AB ÜYESİ OLMASINDAN YANAYIM"

Ankara’daki görev süresi dolmasının ardından Moskova’ya geçecek olan Fransız diplomat Jean-Maurice Ripert ise Ankara’dan ayrılırken iki yıl önceki duygu ve düşünce içinde olduğunu belirtti. Ripert, "Türkiye’nin AB üyesi olması gerektiğine canı gönülden inanıyorum. Birlikte çok daha güçlü oluruz." derken, 22. Faslın açılmasının ardından en kısa zamanda 23. ve 24. Fasılların da açılmasını ümit ettiğini kaydetti.

"KEM GÖZLERDEN SENİ KORUSUN"

AB Bakanı Egemen Bağış, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Ripert'e nazar boncuk desenli bir vazo hediye ederken "Moskova’da bu seni kem gözlerden korusun." demesi davetlilerin gülüşmesine neden oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.