Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi'ndeki olaylar protesto edildi

İzmir’de Ege Üniversitesi (EÜ) Merkez Kampüsü içindeki Yabancı Diller Bölümü ek binasının, Soma maden faciasını protesto etmek amacıyla işgal edilmesine tepki gösteren karşıt görüşlü öğrenciler rektörlük önüne yürüdü.EÜ...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ege Üniversitesi'ndeki olaylar protesto edildi
İzmir’de Ege Üniversitesi (EÜ) Merkez Kampüsü içindeki Yabancı Diller Bölümü ek binasının, Soma maden faciasını protesto etmek amacıyla işgal edilmesine tepki gösteren karşıt görüşlü öğrenciler rektörlük önüne yürüdü.

EÜ Rektörlüğü’nün öğrencilerin mağduriyetini giderecek önlemler almamasını ve bina işgalini protesto eden bir grup, kampüste toplandı. "Ege'de terörist istemiyoruz" sloganıyla yürüyüşe geçen grupla karşıt görüşlü diğer bir grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra büyük bir Türk bayrağı açarak yolun bir bölümünü trafiğe kapatan öğrenciler, rektörlük önüne yürüdü. Burada açıklama yapan Hakan Karaca isimli öğrenci, şunları söyledi: "Bugün burada, EÜ'de yıllardır devam eden bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının ve marjinal grupların faaliyetlerine, dahası geçen hafta yaşadığımız üzere anayasal hakkımız olan eğitim öğretim hakkımızı gasp etmesine tepki göstermek, bu tepkimizin rektörlük tarafından artık dikkate alınması amacıyla toplanmış bulunuyoruz." dedi. EÜ Edebiyat Fakültesi ve Yabancı Diller'in yıllardır bölücü örgüt yandaşlarına ve onlara destek veren marjinal gruplara evsahipliği yaptığını iddia eden Karaca, "Kurtarılmış bölge mantığıyla hareket eden bu gruplar, istedikleri her türlü gayri meşru faaliyetleri yapmakta ve bu fakültelerde okuyan öğrenci arkadaşlarımız tarafından gösterilen tepkilere, tehdit ve fiziki saldırılarla karşılık vermektedirler. Yıllardır okul içinde bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın resimleri, PKK paçavraları asılmakta ve kurulan masalarda PKK marşları çalmaktadır. Bundan da herkesin haberinin olduğu malumunuzdur. Hiç kimsenin 'görmedim, duymadım' diyemeyeceği bu olaylar, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan ve ülkemizin güzide üniversitelerinden olan Ege Üniversitesi'nde olmaktadır. Bu yapılanlara, fakülte yönetimleri ve okul yönetimi tarafından sessiz kalınmaktadır. Bizler EÜ Rektörlüğü'nden şunları istemekteyiz: Anayasal hakkımız olan eğitim öğretim hakkımızın bu gruplar tarafından artık engellenmesine karşı gerek fakülte gerekse rektörlük tarafından önlem alınmalıdır. Edebiyat Fakültesi ve Hazırlık binası önü, örgüt yandaşlarından ve onlara destek olan marjinal gruplardan artık temizlenmelidir. Türkiye Cumhuriyeti içerisinde ve güzide bir eğitim kurumu olan üniversitemize bu görüntüler yakışmamaktadır.”

Grup, Soma’da şehit olan maden işçileri için saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı okuyarak olaysız şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.