Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edremitli folklorcular Türkiye şampiyonasında

Edremit Belediyesi Efem Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenecek Türkiye Halk Oyunları Yarışması'nda mücadele edecek. Balıkesir’de 7 Mart 2015 Cumartesi günkü yarışma, Kurtdereli Spor Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edremitli folklorcular Türkiye şampiyonasında
Edremit Belediyesi Efem Halk Dansları Topluluğu, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenecek Türkiye Halk Oyunları Yarışması'nda mücadele edecek. Balıkesir’de 7 Mart 2015 Cumartesi günkü yarışma, Kurtdereli Spor Salonu’nda yapılacak.

Edremit temsilcileri, geleneksel düzenlemeli kategorisinde Balıkesir ve Aydın, geleneksel düzenlemesiz kategorisinde ise Edremit Körfezi yöresi oyunları olmak üzere üç dalda toplam 68 dansçıyla mücadele edecek. Halk oyunları eğitmeni Serhat Köse ve Vural Çakır yönetiminde hazırlanan ekibi, çalışma sırasında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ziyaret ederek başarılar diledi. Başkan Saka, “Halk oyunları, geçmişten günümüze tarihimizi, örfümüzü, geleneklerimizi bugünlere yansıtan köklü bir kültürümüzdür. Halk oyunlarına gönül vermiş gençlerimizden oluşan ekibimizle yarışmalara katılacağız. Önemli olan yarışmalarda derece elde etmek değil, bu gibi etkinliklerle gençlerimizi halk oyunlarına yönlendirebilmektir.” dedi. Saka, Edremit Belediyesi olarak beş yıldır düzenledikleri halk oyunları yarışmasını devam ettireceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.