Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'nin ağaçları tek tek gözden geçirilecek

Edirne Belediyesi tarafından oluşturulan uzman bir heyet, şehir merkezindeki ağaçları tek tek inceleyecek.Edirne'de cadde ve sokakların yanı sıra parklarda, yeşil alanlarda dikilen ağaçlar şehire doğal bir hava katıyor. Ancak gelişigüzel...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne'nin ağaçları tek tek gözden geçirilecek
Edirne Belediyesi tarafından oluşturulan uzman bir heyet, şehir merkezindeki ağaçları tek tek inceleyecek.

Edirne'de cadde ve sokakların yanı sıra parklarda, yeşil alanlarda dikilen ağaçlar şehire doğal bir hava katıyor. Ancak gelişigüzel dikilen ve zaman içerisinde bakımsız bırakılan ağaçların özellikle fırtınalı havalarda yerlerinden sökülerek kaldırım ve caddelerin üzerine devrilmesi sonucu tehlike oluşturuyor. Can ve mal kaybına neden olan bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak isteyen Edirne Belediyesi, uzmanlardan oluşan bir heyet oluşturdu.

Edirne Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çevre Gönüllüleri Derneği’nden uzmanların yer aldığı heyet, özellikle ana arterlerde ve insan yoğunluğunun fazla olduğu alanlardaki ağaçları tek tek inceleyecek. Çalışmalarını tamamladıktan sonra bir rapor hazırlayacak. Ardından da budanması gereken ağaçlar budanacak, kesilmesine karar verilen ağaçlar ise kesilecek.

Heyetle birlikte Zübeyde Hanım Caddesi Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi civarında incelemelerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ağaç kesmenin doğru bir şey olmadığını fakat bazı ağaçların ise zaman zaman budanması ve kesilmesi gerektiğini söyledi. Bu işin de uzmanlarının olduğunu belirten Gürkan, "Şehirdeki özellikle yol kenarındaki ağaçların düzenlenmesi için bir heyet oluşturduk. 1,5 yıl önce bir ağacın kökünün kuruması nedeniyle devrilen ağacın altında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bundan bir ay önce Beykoz’da aynısı oldu. Böyle bir hoş olmayan bir olayın yaşanmasını hiç birimiz istemeyiz." dedi.

Ağaçların çok değerli olduğunu vurgulayan Başkan Gürkan, ancak insan canından daha değerli hiçbir şeyin olmayacağını dile getirdi. Bunun için belediye olarak bir komisyon oluşturduklarını anlatan Başkan Gürkan, "Bu komisyonda belediyemizin park ve bahçelerinden uzmanlar var. Orman mühendislerimiz var. Yine orman İşletme Müdürlüğü'nden orman mühendisi talep ettik. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği’nden uzman istedik. Onlar da uzman verdiler. Böyle bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonumuz kentte özellikle yol kenarındaki bütün ağaçları inceleyecekler. Tek tek kontrol edecekler. Hangileri budansın diyorlarsa onlar budanacak. Hangileri kesilsin diyorlarsa onları da keseceğiz." açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.