Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de öldürülen Afgan kaçakların iki aile olduğu ortaya çıktı

Edirne’de nisan ayı ortalarında kemikleri bulunan ve sonrasında cinayete kurban gittiği tespit edilen 9 Afgan kaçağın iki aile olduğu ortaya çıktı. Bulgaristan sınırındaki Budakoğanca köyünde bulunan çok sayıda insana ait kemikler, Edirne...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’de nisan ayı ortalarında kemikleri bulunan ve sonrasında cinayete kurban gittiği tespit edilen 9 Afgan kaçağın iki aile olduğu ortaya çıktı. Bulgaristan sınırındaki Budakoğanca köyünde bulunan çok sayıda insana ait kemikler, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından toplanarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yasa dışı yollardan Bulgaristan’a geçmeye çalıştığı sırada donarak öldüğü tahmin edilen kaçaklar, adli tıp kurumundan gelen raporda silahla ve kafalarına aldığı darpla öldürüldüğü tespit edildi.

Olayın aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla harekete geçen Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakların üzerinden çıkan bir fotoğraf karesinden hareket ederek, cinayeti adım adım çözdü. Önce fotoğrafın çekildiği il ve fotoğrafı çeken fotoğrafçı belirlendi. Ardından fotoğrafçıya ulaşan jandarma, elde ettiği bilgiler doğrultusunda o ilde ikamet eden Afgan bir vatandaşla irtibata geçti.

Öldürülen kaçakları tanıdığını belirten Afganistanlı şahıs, kaçakların yola çıkmadan önce görüşme yaptıkları bir telefon numarasını jandarmaya verdi. Telefon numarasından, ait olduğu şahsa ulaşan jandarma, olaya karışan toplam 4 kişiye yönelik cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla fiziki ve teknik takip başlattı. 3 ay süren takibin ardından jandarma Edirne, Kırklareli ve Adana’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Edirne’de A.F. ve L.F., Kırklareli’de O.T. ve Adana’da E.K. isimli şahsı gözaltına aldı. Edirne’ye getirilen şahıslar jandarmadaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan E.K., 'Canavarca ve hunharca adam öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada, cinayete kurban giden Afgan uyruklu kaçaklarla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. İki yetişkin erkek ve iki yetişkin bayan ile yaşları 2 ile 13 arasında değişen 5 çocuğun iki aile olduğu belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemede, bir kadının çocuğunu korumak amacıyla ona sarılmış vaziyette hayatını kaybettiği belirlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.